Cum sa iti asiguri masina inainte de a pleca la drum lung

0
1230
cum sa iti asiguri masina

Cum sa iti asiguri masina inainte de a pleca la drum lung

Fie ca ai hotarat sa pleci in concediu, sa iti vizitezi rudele, prietenii ori ca vrei sa faci o plimbare prin tara cu masina personala, nu uita sa te asiguri ca aceasta functioneaza perfect. Indiferent daca stii sau nu stii ca masina sa aiba vreo problema, este important sa o verifici inca o data. In acest mod, te vei asigura ca o sa ai parte de drumuri fara peripetii.


Afla care sunt sfaturile care trebuie sa tii cont pentru a pleca la un drum lung cu masina, un drum pe care sa il faci in siguranta.

Verifica masina in service

Verificarea masinii intr-un service auto este necesara si extrem de importanta pentru siguranta ta, a pasagerilor si a altor participanti la trafic.

Specialistii vor putea inspecta daca masina ta este pregatita pentru un drum lung cu ajutorul unei verificari punctuale. Astfel, daca va fi nevoie sa inlocuiesti o astfel de pompa apa sau un catalizator, personalul din service va sti acest lucru.


Oricat de mult am crede ca ne pricepem sa verificam masina, doar persoanele autorizate vor putea sa ne dea verdictul in ceea ce priveste siguranta masinii si a pasagerilor. O verificare vizuala nu este suficienta, de aceea este bine sa apelezi la un service auto.

Verifica inca o data masina inainte de a pleca

Chiar inainte de a pleca la drum, verifica anvelopele masinii, portierele, geamurile, dar verifica si nivelul din baia de ulei, lichidul de parbriz, dar si nivelul antigelului.

Cel mai bine este sa ai la tine lichid de parbriz de rezerva, dar si antigel si ulei. Asigura-te ca stii dinainte ce fel de ulei ai nevoie pentru masina ta si cumpara o sticla in plus, sticla pe care sa o tii cu tine mereu.


Mai mult decat atat, ai grija ca lichidul de parbriz sa fie adecvat anotimpului de afara.

De asemenea, nu uita sa verifici si lichidul de frana. Pe masura ce placutele de frana se uzeaza, scade si nivelul lichidului de frana.

Ai grija sa nu adaugi niciodata lichid de frana, ulei, antigel sau orice alt element peste limita indicata pe fiecare recipient.


Kitul de urgenta – Cum sa iti asiguri masina

Asigura-te ca ai un stingator functionabil si nu uita sa ii verifici data de expirare. De asemenea, ai grija sa ai mereu in masina triunghiuri reflectorizante, dar si trusa de prim ajutor.

sursa foto: Pinterest