Cum să plantezi un avocado la tine în curte: pașii pe care să-i urmezi

Plantele de avocado sunt relativ ușor de cultivat dacă urmezi câțiva pași esențiali. Cultivarea unui avocado poate necesita timp și răbdare, dar poate fi un proces extrem de satisfăcător. Asigură-te că îi oferi plantei îngrijirea corespunzătoare și vei fi răsplătit cu fructe delicioase, chiar la tine acasă. Iată cum poți planta un avocado în curtea ta:


Cum să plantezi un avocado

Este o adevărată bucurie să plantezi avocado, pentru că la început nu ai nevoie de pământ și poți vedea exact cum i se dezvoltă nu doar primele frunze, ci mai întâi rădăcinile. În acest material îți prezentăm cum plantezi un avocado la tine în curte!

Pașii simpli de urmat

După ce ai mâncat un avocado, scoate sâmburele și spală-l bine pentru a îndepărta orice rest de pulpă. Lasă sâmburele să se usuce câteva zile. Înfige 3-4 scobitori în partea laterală a sâmburelui, astfel încât să poți suspenda jumătatea inferioară a acestuia în apă. Așază sâmburele într-un pahar cu apă, cu partea mai ascuțită în sus.

Ulterior, paharul trebui plasat într-un loc luminos și călduros, dar e mai bine să îl ferești de razele directe ale soarelui. Apa din pahar nu trebuie doar completată pe măsură ce se evaporă, ci și schimbată regulat pentru a nu căpăta un miros neplăcut.


În aproximativ 2-6 săptămâni se vor dezvolta rădăcinile și tulpina, iar după ce apar primele frunze, planta poate fi mutată în pământ. Odată plantat într-un ghiveci, puietul de avocado trebuie udat cu regularitate, dar nu în exces, pentru a crește sănătos.

Îl puteți planta și în curtea proprie

Avocado are nevoie de multă lumină solară, cel puțin 6-8 ore pe zi. Asigură-te că solul este bine drenat și nu reține apă. Groapa trebuie să fie suficient de mare pentru a acomoda rădăcinile sâmburelui.

Plantează sâmburele germinat în sol, asigurându-te că partea superioară a sâmburelui este la nivelul solului sau ușor deasupra acestuia. Umple groapa cu pământ și presează ușor pentru a elimina buzunarele de aer.


Udați regulat, dar nu în exces. Solul trebuie să fie umed, dar nu îmbibat cu apă. Folosește un îngrășământ echilibrat în timpul sezonului de creștere, mai ales primăvara și vara.

Poate dura între 1-5 ani până când planta de avocado va produce fructe, în funcție de condițiile de creștere și de tipul de avocado ales.

Sursa foto: pixabay


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI