Câteva sfaturi importante cu și despre trandafiri, aceste flori extrem de iubite

Câteva sfaturi importante cu și despre trandafiri, aceste flori extrem de iubite

Am pregătit un articol cu sfaturi importante despre trandafiri, aceste plante populare și extrem de iubite în întreaga lume.


Trandafirii sunt plante de grădină admirate, flori extrem de iubite, dar nu uita că cei mai mulți sunt înarmați cu spini. De aceea, este important să te gândești cat de aproape de poteci vor fi sau de alte locuri unde ar putea fi un pericol pentru copii mici sau chiar pentru tine.

Cumpără diverse varietăți

Cele mai mari colecții de trandafiri se găsesc la cultivatorii specializați și în pepiniere. De aceea, este bine să consulți câteva cataloage sau magazine online deoarece diversitatea este extrem de mare, chiar copleșitoare în ceea ce privește trandafirii.

Cum eviti ca trandafirii sa se imbolnaveasca – Trucuri pentru a reduce riscurile

Alege trandafiri cu rădăcini goale

Multe persoane sunt de părere că este mai bine să cumpere trandafir cu rădăcini goale, gata de livrare și plantare toamna târziu și iarna. Cele mai multe pepiniere specializate le furnizează în acest mod. Trandafirii cu rădăcini goale nu sunt scumpi și se stabilizează foarte bine.


Cum plantam in gradina trandafirii crescuti in ghiveci si trandafirii doar cu radacina

Adâncimi de plantare

Trandafirii au, în general, un punct de altoire distinct, unde portaltoiul a fost altoit cu cultivarul ales. Când se plantează un trandafir, această zonă umflată trebuie să fie la nivelul solului sau foarte puțin sub el. Dacă este îngropată prea adânc, este foarte probabil să crească mai târziu un lăstar nedorit.

Cunoaște-ți trandafirii!

Trandafirii diferă nu numai prin forma florilor și culoare. De exemplu, trandafirii cu parfum moscat sunt cei mai indicați acolo unde dorești ca parfumul să se răspândească în aer.

Dacă locuiești într-o regiune cu climă umedă, trandafirii încrețiți sunt cei mai rezistenți la bolile provocate de fungi și, de asemenea, surprinzător de rezistenți la ger.


Există trandafiri potriviți pentru grădini mai uscate sau mai umede, așa că este bine să faci unele investigații. Pepinierele bune te pot ajuta cu o mulțime de sfaturi potrivită pentru tine, dacă le precizezi condițiile pe care le ai în grădina ta.

Aplică tratament special pentru trandafiri

Pentru trandafiri există fertilizator special conceput, având proporțiile necesare de nutrienti. În acest fel, te vei bucura de flori superbe, trandafiri care vor înflori bogat și care te vor bucura cu nuanțele lor superbe.

Acest tip de fertilizator conține potasiu și magneziu. Aceste două substanțe stimulează înflorirea și prietenesc îngălbenirea frunzelor ca rezultat al lipsei de magneziu. Sunt fertilizatori excelent pentru trandafirii tăi, astfel încât să te bucuri de tufe de trandafiri bogate și frumoase.


4 Trucuri pentru trandafiri superbi, ce infloresc bogat si impunator

Rosa ‘Tess of the d’Urbervilles’

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI