Cum se face udarea plantelor în lunile reci

Pe măsură ce temperaturile scad și zilele devin mai scurte, plantele intră într-o perioadă de repaus vegetativ, în care ritmul lor de creștere încetinește. Aceasta înseamnă că necesită mai puțină apă și îngrijire comparativ cu lunile de vară. Iată câteva modificări importante în rutina de îngrijire a plantelor odată cu venirea frigului. Cum se face udarea plantelor în lunile reci?


Cum se face udarea plantelor în lunile reci

Este adevărat că iarna, plantele de apartament au nevoie de o monitorizare mai atentă în ceea ce privește udarea. Pe lângă faptul că ele au un ritm de creștere mai lent, temperaturile mai scăzute și nivelul redus de lumină naturală contribuie la necesitatea unui sol mai uscat. Iată câteva sfaturi utile pentru a avea grijă de plante și-n lunile reci!

Sfaturi practice

Deoarece plantele cresc mai lent, ele nu au nevoie de la fel de multă apă. Este important să lași solul să se usuce mai bine între udări. Udarea în exces poate duce la putrezirea rădăcinilor, mai ales în condiții de temperaturi mai scăzute.

Zilele mai scurte înseamnă că plantele primesc mai puțină lumină. Așează-le în locuri cât mai bine luminate din casă sau, dacă este necesar, poți folosi lămpi de creștere pentru a compensa lipsa luminii naturale.


Evită să pui plantele lângă surse directe de căldură, cum ar fi radiatoarele sau aerisiri care ar putea să le afecteze. De asemenea, feriți-le de curenți de aer rece sau de temperaturi extrem de scăzute în apropierea ferestrelor.

Iarna, aerul din interior tinde să fie mai uscat din cauza sistemelor de încălzire. Unele plante, în special cele tropicale, preferă o umiditate mai ridicată. Poți folosi un umidificator sau așeza un vas cu apă în apropierea plantelor pentru a menține un nivel optim de umiditate.

Deși temperaturile prea scăzute sunt dăunătoare pentru plantele de apartament, sursele de căldură cum ar fi caloriferele, radiatoarele sau sobele le vor face rău. Păstrează-le într-un loc unde temperatura este constantă, ferite de curent și amână folosirea de îngrășământ sau fertilizatori până la primăvară.


Sursa foto: freepik

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI