Cum se ingrijesc florile lunii august – Plantele superbe din gradina ta

0
1053

Cum se ingrijesc florile lunii august – Plantele superbe din gradina ta

Luna august vine cu flori parfumate, deosebite si spectaculoase. Afla cum se ingrijesc si care sunt secretele acestor frumoase plante pentru ca si tu sa iti infrumusetezi gradina.


Carciumaresele

Carciumaresele au nevoie de un pamant nisipos, argilos si bine drenat. Aceste flori iti infrumuseteaza gradina, apar la inceputul lunii iunie si se mentin pana toamna tarziu.

Sunt perfecte pentru orice gradina frumoasa si nu sunt greu de ingrijit. Nu trebuie decat sa tii cont de cateva sfaturi utile pentru a avea grija de ele.

In ceea ce priveste lumina, acesta este un factor important pentru ca aceste flori sa creasca si sa infloreasca frumos. Planteaza carciumaresele in spatii in care au mult soare.


Carciumaresele sunt sensibile la temperaturi foarte scazute, iar udarea se face de 2-3 ori pe saptamana, in functie si de conditiile vremii.

Levantica

Pe langa faptul ca este frumoasa, levantica are si beneficii terapeutice. Aceasta poate fi folosita ca decor in gradina ta, dar si in casa sau in gospodarie, daca locuiesti la apartament.

Levantica se intelege foarte bine cu temperaturile ridicate, dar rezista bine si la ger. Aceasta planta trebuie sa fie udata constant si este de preferat sa fie tinuta intr-un loc in care are mult soare.


De asemenea, levantica are nevoie de conditii foarte bune de lumina pentru productia de ulei.

Nu o planta intr-un loc in care umiditatea este crescuta, ai grija sa elimini ramurile uscate si vei avea o levantica frumoasa atat anul acesta, cat si anul viitor.

Gladiole

Gladiolele sunt originare din Africa, regiunea mediteraneana, dar si Orientul Mijlociu. Acestea se gasesc intr-o multime de culori, exista peste 180 de specii de gladiole si iti infrumuseteaza gradina.


Gladiolele au nevoie de locuri insorite. Chiar daca aceste flori infloresc si cresc bine chiar si in locurile umbrite, ele vor fi mult mai lungi si mai frumoase daca sunt plantate in locuri cu soare. Soarele poate sa isi puna amprenta chiar si pe culoarea florilor, facand-o mai frumoasa si mai vie.

Gladiola se planteaza in mijlocul lunii mai, iar aceasta floare rezista pana toamna tarziu.

Truc: In timpul verii, aceste flori au nevoie de multa apa. De aceea, este bine sa pastrezi pamantul umed asezand un strat de mulci peste flori. Stratul de mulci poate fi realizat din paie, iarba taiata din gradina ta sau din acele de pin care s-au scuturat.

In ceea ce priveste pastrarea bulbilor, acestia pot sa ramana in pamant pe timp de iarna, mai ales daca iarna este mai uscata. Dupa ce a trecut inghetul, bulbii de la gladiole se scot din pamant, se curata bine si se lasa aproximativ 3 saptamani intr-un loc aerisit, cald si curat. In tot acest timp, planta o sa dezvolte bulbi noi, iar cei vechi se vor desprinde usor de pe radacina.

Florile lunii august sunt frumoase, sunt florile care se pastreaza frumoase pana toamna tarziu si care te ajuta sa pastrezi o parte din anotimpul calduros la tine in curte pana tarziu.

sursa foto: Pixabay