Amenajarea unui dormitor mic, dar confortabil si primitor

0
7297
dormitor mic

Amenajarea unui dormitor mic, dar confortabil si primitor

Relaxeaza-te dupa o zi lunga intr-un dormitor mic, dar cu o atmosfera confortabila si cu un stil hygge placut. Inspiratia vine din galeria foto de mai jos si din ideile pe care ti le oferim.


Modalitatea in care iti amenajezi dormitorul poate sa iti afecteze stare de spirit in bine sau poate sa te faca sa te simti obosit. O camera aglomerata iti ofera o energie negativa, nu te ajuta sa te odihnesti si poate fi obositoare pentru ochii tai. De aceea, un dormitor mic poate fi greu de amenajat, insa este important sa tii cont de cateva sfaturi. In acest fel, vei reusi sa obtii senzatia de relaxare si confort, chiar si intr-un spatiu mic.

Scapa de lucrurile pe care nu le mai folosesti

Intr-un dormitor mic este necesar sa ai cat mai mult spatiu. Aici ai nevoie de un pat confortabil, un dressing si o zona micuta de relaxare, in functie de nevoile si preferintele tale.

De aceea, daca ai in camera lucruri sau piese de mobilier pe care nu le folosesti, cel mai bine ar fi sa le gasesti alt loc in casa. In acest fel, vei mentine camera cat mai incapatoare pentru a parea mai aerisita.


Alege culorile deschise – Dormitor mic superb

Nuantele deschise vor face camera sa para mai mare si mai aerisita. De aceea, te sfatuim sa alegi nuante aprinse atat pentru pereti, cat si pentru mobilier. Poti pune accentul in camera cu ajutorul unor decoratiuni aprinse sau cu o lenjerie de pat colorata. In acest fel, ornamentele vor iesi in evidenta.

Creeaza impresia unui spatiu mai mare cu ajutorul luminii

Lumina este cea care te poate ajuta sa creez impresia unui spatiu mai mare si mai incapator in orice camera din casa ta. De exemplu, lampile fixate pe perete pot sa mareasca vizual orice spatiu.

Cu ajutorul luminii potrivite vei putea face camera sa para mai mare, mai spatioasa. Mai mult decat atat, daca fixezi un corp de iluminat pe perete poti sa scoti in evidenta un tablou sau o alta opera de arta.


Opteaza pentru corpuri de depozitare pozitionate cat mai sus pe perete

Pentru a economisi spatiul, un truc foarte bun este acela de a fixa corpuri de depozitare cat mai aproape de tavan. In acest fel, la nivelul podelei vei ramane cu mai mult spatiu liber si vei reusi sa amenajezi camera astfel incat aceasta sa para incapatoare pentru tine.

Mobilierul la comanda, o solutie potrivita pentru spatiile mici

Mobilierul gata facut poate fi, de obicei, prea scund sau mult prea inalt pentru camera ta. In acest fel, vei pierde spatiu sau nu vei reusi sa optezi pentru mobilierul care iti place cel mai mult.

Pentru a putea sa profiti de tot spatiul disponibil poti alege realizarea mobilierului la comanda. Acesta poate fi facut special pentru camera ta si, in acest fel, vei avea la dispozitie restul incaperii pentru a amenaja un mic spatiu de relaxare.


sursa foto: Pinterest