Cum se ingrijeste ochiul boului, o floare impunatoare, deosebit de frumoasa – Partea a II-a
Descoperim mai departe cum se ingrijeste ochiul boului, cum pozitionam floarea si alte detalii despre aceasta planta frumoasa, colorata.
Unde se pozitioneaza, cand plantam rasadurile pentru a ne bucura de o cultura bogata, dar si multe alte sfaturi descoperi in acest articol.
Ochiul boului, o floare anuala ce te surprinde zilnic cu frumusetea ei
Unde pozitionam ochiul boului
Fiind o floare ce suporta o oarecare doza de umbra, ochiul boului poate fi pozitionata printre randurile de vita-de-vie sau printre pomii fructiferi. Este o floare care, daca este pozitionata aici, va oferi rezultate foarte bune.
De asemenea, poti sa semeni ochiul boului si direct in gradina. Aici, semanarea se face in cuiburi deschise, la o adancime de aproximativ 2 cm. In fiecare cuib se pun cam 3-4 seminte.
Cand plantam rasadurile?
Alege zilele mai noroase, fara soare, zilele dupa ploaie fiind chiar recomandate. Este foarte important ca solul sa fie reavan, insa nu trebuie ca apa sa balteasca. Foloseste lingura de plantat pentru a te apuca de treaba.
Dupa ce ai plantat floarea, ai grija sa o zi. Udarea se face dimineata devreme sau seara tarziu, insa ai grija sa nu stropesti frunzele.
Rasadul ales nu trebuie sa fie suspect de boala sau de vigoare slaba, subtire sau cu frunzele ingalbenite. Acorda o atentie deosebita acestui aspect.
Ingrasamant suplimentar
In functie de starea solului, se aplica un ingrasamant suplimentar. Pe timp de vara se pot face 2-4 fertilizari cu must de balegar.
Combaterea bolilor
Ochiul boului este o floare destul de sensibila la daunatori, asa ca ai grija ca planta sa nu se ofileassca sau sa nu se pateze frunzele.
Daca te confrunti cu o astfel de boala a plantei tale, cel mai bine este sa smulgi si sa distrugi decat sa incerci sa o tratezi.
De asemenea, afidele apar destul de des, insa descopera de aici cum sa scapi de ele: Cum scapi de afide – Solutii pentru a elimina paduchele plantelor.
sursa foto: Pinterest