Cum udam corect florile vara – Cele mai bune sfaturi

0
2939

Cum udam corect florile vara – Cele mai bune sfaturi

Cum udam corect florile? Udarea corecta a plantelor este foarte importanta pentru o crestere sanatoasa a acestora. Vara, plantele au nevoie de apa pentru a creste sanatos, mai ales in perioada caniculara. Exista cateva sfaturi de care trebuie sa tinem cont atunci cand udam florile.


1. Nu uda florile pe canicula!

Pe timp de vara, ocupa-te de udatul florilor doar dimineata devreme sau seara tarziu. Nu uda florile in timpul zilei, atunci cand este foarte cald afara!

2. Lasa solul sa se usuce intre udari

Toate udarile trebuie sa fie urmate de o perioada scurta de pauza. In aceasta perioada, solul are timp sa se usuce inainte de a fi udat din nou.

3. Foloseste un debit de apa mic

Un debit de apa mare nu face deloc bine plantelor. Planta are nevoie de udare cu un debit mic. Astfel, apa o sa aiba timp sa intre in sol.


4. Fereste frunzele

Atunci cand uzi plantele, ai grija sa feresti frunzele. Frunzele lasate ude peste noapte se pot imbolnavi (mucegaiesc).

5. Nu le oferi prea multa apa plantelor tinere

Plantele tinere, abia sadite, nu sunt suficient de dezvoltate pentru a primi o cantitate mare de apa. Uda-le mai des, cu apa mai putina.

6. Respecta regulile! – Cum udam corect florile

Fiecare planta si fiecare soi de floare are nevoile ei. Respecta necesitatile fiecarei plante pentru ca ele sa creasca frumos si sanatos!


7. Nu lasa apa sa balteasca!

Atunci cand uzi florile, fie ca este vorba de florile din gradina, din sera sau din ghiveci, nu le uda pana cand apa balteste!

!

8. Udarea florilor din ghiveci

Atunci cand uzi florile din ghiveci si observi ca apa se scurge in farfuria ghiveciului, acest lucru inseamna ca florile tale au suficienta apa.


9. Pastrarea umiditatii

Pentru a pastra umiditatea solului pe o perioada mai mare de timp, se recomanda afanarea zonei din jurul tulpinei. Afanarea ajuta la oxigenarea solului si la o dezvoltare mai buna a plantelor.

Asa ca smulge buruienile care pot afecta plantele pentru a avea flori frumoase!