Cum uscam verdeturile si plantele aromate prin metode simple
Una din grijile noastre, a gospodinelor din casa, este sa pregatim camara pentru iarna cu de toate, cum ne place noua sa spunem. Evident ca incepem sezonul cu delicioasele dulceturi din capsuni, visine sau cirese amare si terminam toamna tarziu cu vestita zacusca de vinete, dar nu fara a uita de plantele aromate sau de zarzavaturile pentru ciorbe. Adevarat? Noi raspundem cu da. Ei bine, in articolul de astazi aflam cum uscam verdeturile si plantele aromate pe care le procuram de la piata sau le culegem din propria gradina.
Cum uscam vedeturile si plantele aromate – Idei de suporturi din lemn
O metoda simpla o reprezinta rafturile cu plasa, permitand aerului sa le usuce cat mai rapid. Iata mai jos cateva idei numai bune de pus in practice.
Prin urmare dragi cititoare a paginii noastre de facebook, daca si voi va aprovizionati frecvent de la piata cu legume si zarzavaturi si v-ati decis ca este timpul sa va umpleti camara chiar de acum, ia priviti mai jos cateva idei de suporturi pentru uscat plantele aromate dar si felii de rosii sau ardei.
Cu siguranta unele dintre voi veti spune ca pentru asta exista congelatorul in care pot fi pastrate o multime de produse. De acord cu voi. In plus este mai comod asa. Spalam repede un kilogram de rosii, le taiem cubulete, le punem intr-o punga si le congelam. Simplu nu-i asa? Insa putem proceda si altfel. Uscam plantele si apoi le punem la pastrare in borcane inchise ermetic si etichetate, astfel incat atunci cand vom avea nevoie sa stim cu exactitate ce folosim.
Daca vrei sa stii mai multe despre plantele aromate poti vizita si acest articol.
Sezonul verdeturilor si plantelor aromate este in plin, prin urmare ca te invitam draga gospodina sa te inspiri din articolul de mai jos care iti arata cateva metode simple de a le usca.