Dalia, o comoara a toamnei ce infloreste mandru in curtea casei tale

Dalia, o comoara a toamnei ce infloreste mandru in curtea casei tale

Dalia este o comoara a toamnei ce isi are momentul de glorie in acest anotimp superb. Iata cum o poti ingriji cu ajutorul acestor sfaturi, astfel incat gospodaria ta sa infloreasca de bucurie, indiferent de vremea de afara. Descopera si tu sfaturile din articolul de aici, dar si galeria foto superba.


Dalia, cunoscuta in popor si sub denumirea de „gherghina” este o floare superba, vedeta gradinilor in acest anotimp racoros: toamna.

Ingrijirea daliilor

Daliile se pot planta in gradina cam la inceputul lunii mai, fiind flori absolut superbe, dar care nu au nevoie de ingrijiri speciale. Cu toate acestea, sunt cateva lucruri de care trebuie sa tii cont.

Daliile se scurteaza in toamna, inainte de a veni primul inghet. Scurteaza florile cam la 10-15 cm deasupra solului. Apoi, sapa pamantul din jurul florilor. Pe timp de iarna, substratul se acopera cu iarba, paie, crengi uscate sau frunze.


Pozitionarea daliilor se face in spatii pline de lumina. Soarele trebuie sa ajunga la aceste flori astfel incat ele sa profite de lumina lui pe o perioada cat mai mare din zi.

In ceea ce priveste fertilizarea daliilor, se recomanda folosirea ingrasamintelor specifice pentru aceste flori. Cel mai bine este sa alegi ingrasamintele din magazinele de specialitate. In plus, poti opta si pentru astfel de ingrasaminte pe care le poti face acasa. Sunt naturale, nu dauneaza si sunt excelente pentru florile din curtea ta.

Truc pentru ingrijirea daliilor: Pentru a te asigura ca ai flori mereu inflorite, frumoase si sanatoase, te sfatuim sa cureti mereu florile si frunzele uscate. Daca ai timp, poti face acest lucru chiar zilnic sau de doua ori pe zi. Acest truc va face o diferenta uriasa in ceea ce priveste inflorirea mai bogata a acestei flori.


Udarea daliei

In ceea ce priveste udarea, pentru a te bucura de o planta bogata, daliile au nevoie de irigatii prin picurare. Aceasta modalitate de udare ajuta la prevenirea bolilor si este excelenta pentru persoanele care cresc daliile in cantitati ceva mai mari.

Scoaterea tuberculilor din pamant

Tuberculii se scot din pamant la doua saptamani dupa caderea primului inghet si se pastreaza cam 10 cm din tulpina. Acest lucru se face deoarece iernile sunt foarte grele, necrutatoare, iar tuberculii trebuie depozitati corespunzator pe timp de iarna.

Pe timp de iarna, tuberculii se pastreaza in cutii de carton, cutii unde poti sa adaugi un strat de ziare.


Pastrarea daliilor in vaza

Daca vrei sa oferi rapid un cadou cuiva drag, rupe cateva dalii din propria gradina si ofera un buchet superb de flori. Descopera de aici cum sa mentii daliile in vaza mai mult timp, astfel incat sa te bucuri de un buchet superb tu sau cei dragi.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI