A venit toamna, iar merele adevărate și gustoase le găsești la fiecare colț. Și din toată grămada de rețete, astăzi vă propunem un desert delicios și ușor de preparat: plăcinta cu mere. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie și cum se prepară acest desert al toamnei.
Plăcinta cu mere – un deliciu la început de toamnă
Plăcinta cu mere este un desert clasic și delicios, perfect pentru sezonul de toamnă, când merele sunt în plin sezon.
Este, cu siguranță, desertul copilăriei pentru mulți dintre noi. Plăcinta cu mere este una dintre cele mai simple, aromate, gustoase și fragede prăjituri pe care le poți face acasă. Iată cum poți pregăti acest desert simplu și aromat:
Ingrediente:
- 500 g făină;
- 200 g unt moale/untură;
- 100 g smântână;
- 1 ou;
- 150 g zahăr;
- 2 fiole zahăr vanilat;
- 10 g praf de copt;
- 1 vârf de cuțit de sare;
Pentru umplutură
- 1, 5 kg mere;
- 3 linguri zahăr;
- 1 linguriță cu vârf scorțisoară pudră.
Cum se prepară
Prima dată spală merele, dă-le pe răzătoarea mare (cu tot cu coajă, dacă nu te deranjează). Pune-le la călit într-un vas care nu lipește, cu 3-5 linguri de zahăr. Adaugă și scorțișoara după 5 minute. Amestecă ocazional și, când se mai evaporă zeama, dă de pe foc și lasă la răcit.
Într-un castron mare, freacă untul cu zahărul. Adaugă esența de vanilie și oul și bate ușor până obții un rezultat cremos. Pune și smântâna, amestecă până la omogenizare.
Separat, pentru a pregăti aluatul de plăcintă cu mere, combină făina cu sarea și praful de copt apoi adaugă peste amestecul cremos de mai sus, amestecând bine cu o lingură de lemn. Când aluatul care se formează se întărește și nu mai merge amestecat cu lingura, frământă cu mâna.
Când nu mai e lipicios aluat, împarte-l în 2 bile egale. Presară făină pe masă și întinde cu făcălețul una din cele 2 bile. Pune prima foaie în tavă și așază umplutura deasupra. Întinde și a doua bilă de aluat și apoi acoperă cu ea umplutura din tavă.
Dă tava la cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute. Scoate din cuptor și lasă puțin la răcit. Presară zahăr pudră pe deasupra plăcintei. Poftă bună!
Sursa foto: captură video Youtube