3 Secrete importante ce se aplica in luna martie pentru a avea o gradina roditoare

0
25243

3 Secrete importante ce se aplica in luna martie pentru a avea o gradina roditoare

Cum obtii o gradina roditoare incepand lucrul inca din luna martie, dar si care sunt sfaturile noastre, descoperi in articolul pe care l-am pregatit aici.


Luna martie vine cu speranta unui anotimp frumos, plin de soare, dar si roditor. Daca vremea nu o putem controla, cu siguranta putem controla cat de roditoare va fi gradina noastra in aceasta luna. O gradina colorata, bogata, plina de fructe, legume, dar si de flori vine la pachet cu destul de multa munca. Cu toate acestea, munca nu se simte atunci cand lucrurile sunt facute cu pasiune.

Pe langa sfaturile de mai jos, achizitioneaza un kit pentru a descoperi ce fel de sol ai in curtea ta. In acest fel, vei sti ce anume sa plantezi pentru a te bucura de roade.

De asemenea, pozitioneaza butoaiele pentru a colecta apa de ploaie si construieste un container pentru compost.


Lucrari aplicate in gradina cu flori

In gradina cu flori este momentul ideal sa plantam seminte. V-am povestit intr-un articol anterior despre florile care se planteaza in luna martie pentru a te bucura de o gospodarie de vis. Nu ai nevoie de o sera pentru flori, ci poti sa le plantezi chiar in curtea casei tale. Bineinteles, cei ce locuiesc intr-un apartament pot opta pentru a planta florile in ghivece.

Daca vremea buna a sosit si solul poate fi lucrat, atunci este timpul sa faci acest lucru. Adauga un strat de 5 cm grosime de compost sau gunoi de grajd. In acest fel, vei putea sa pregatesti terenul pentru sezonul de semanat. In ceea ce priveste compostul, descopera aici cum se obtine si cat de important este.

Lucrari aplicate in livada

In livada este momentul sa plantezi meri, peri, ciresi si alti pomi in locuri insorite. Taie arbustii pentru a stimula cresterea unor noi lastari.


Aplica fertilizator, sapa pomii fructiferi si adauga compost la radacina si acopera capsunile cu o patura horticola pentru a indemna aceste fructe sa rodeasca din timp.

livada cu meri

Lucrari aplicate in gradina cu legume

Atunci cand vorbim de gradina cu legume, aceleasi trucuri pot fi aplicate ca in gradina cu flori. Aplica compost in pamant si nu uita sa indepartezi buruienile uscate. Sapa pamantul si aseaza aici compostul. Dupa ce ai pregatit solul, aseaza o folie sau o patura speciala de horticultura pentru a mentine razorul cald si uscat. In acest fel, va fi pregatit pentru plantare.

Spre finalul lunii martie este timpul sa plantezi cartofii pe care i-ai ajutat din timp sa germineze. Acum este momentul sa plantezi si arpagic, usturoi, dar si morcovi, ridichi si salata.


Bucura-te de o gradina roditoare cu multe fructe, legume, dar si flori superbe!

sursa foto: Pinterest