Design-ul ideal în spațiul de lucru: simplitate și perfecțiune

Design-ul ideal în spațiul de lucru: simplitate și perfecțiune

Amenajarea meticuloasă a spațiului de lucru poate conferi un punct de echilibru necesar de cele mai multe ori. Ordinea lucrurilor și asortarea micilor detalii au puterea de a fortifica concentrarea și productivitatea. Deși banal la prima vedere, astfel de mici aspecte au propria contribuție la stabilirea unui mediu de lucru optim.


Echilibrul poate fi stabilit prin îmbinarea a multiple elemente, de dimensiune mare sau mică. De exemplu, amplasarea unor usi culisante poate da atât utilitate, cât și un aspect plăcut. Totodată, profilele de aluminiu dau un aspect profesional încăperii și poate fi asortată cu ușurință. În completarea lor, tablourile motivaționale șlefuiesc cu delicatețe atmosfera.

Principiile clasice ale design-ului de interior

Clasicul este caracteristica ce va dăinui întotdeauna, mai ales în cadrul design-ului de interior. Deși modernismul predomină, principiile clasice persistă.. Drept urmare, în design-ul de actualitate încă mai sunt considerate principii de bază precum:

Echilibrul

Acesta este unul din cele mai importante principii de bază ale design-ului. Păstrarea unei anumite proporționalități asigură armonie, mai ales în spațiul de lucru. Utilizarea pereților despărțitori poate fi un element de delimitare și de completare a echilibrului.


Contrastul

Echilibrul poate fi asociat și cu elemente de contrast. Astfel, elemente minimaliste sunt plasate strategic, completând cu succes biroul. În acest mod, pot fi evidențiate anumite elemente de interes, precum mesajele motivaționale.

Simplitatea

Un alt aspect apreciat este simplitatea. Stilul minimalist poate fi integrat atât în piesele de mobilier, cât și în cele structurale. Încorporarea geamurilor mari sau a jaluzelelor textile de culoare neutră inspiră o simplitate plăcută.

Influențele modernismului în design-ul spațiului de lucru

Odată cu trecerea anilor, modernismul și-a lăsat amprenta asupra modului de reorganizare a interiorului.
Birourile îmbină astăzi elemente clasice cu influențele puternice ale modernismului și funcționalității.
Adeseori, lipsa unui spațiu adecvat este compensată prin simplitate și printr-o acerbă organizare.
Modernismul se reflectă și în alegerea mobilierului. Acesta poate fi unul ergonomic sau se poate rezuma la un birou clasic din lemn masiv. În funcție de gust și viziune, se poate obține combinația perfectă între clasic și modern.


Stilul atipic poate fi armonizat cu materialele specifice clasicismului. Formele asimetrice pot fi obținute și din materiale precum lemnul brut. Reprezentative sunt mesele prezente în sălile de conferință și elementele decorative din încăpere.

În final

Funcționalitatea este pusă în centrul atenției în acest amestec între clasic și modern. Elementele moderne precum prizele pot fi încastrate direct în mobilier pentru a nu disturba estetica încăperii. Și feroneria joacă un rol destul de important. Aceasta poate fi dintr-un material maleabil din punct de vedere estetic, precum aluminiul. Oricum, birourile sunt un spațiu în care simplitatea și perfecțiunea duc la cel mai bun rezultat.

 

sursa foto: Unsplash


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI