Despre izolarea casei – Modalități de izolare, metode și costuri

0
482

Despre izolarea casei – Modalități de izolare, metode și costuri

Despre izolarea casei: Confortul termic al casei tale nu mai este de mult un moft, ci o necesitate pentru a păstra un ambient cât mai plăcut în locuință, dar și pentru a te bucura de facturi mai mici.


Izolarea casei tale poate fi exterioară, dar și interioară. Izolarea exterioară a clădirilor a devenit în zilele noastre un standard important, dar și una dintre etapele renovării casei. Acest proces se poate realiza prin mai multe metode.

Metodele izolării casei

Izolarea casei se face prin izolarea exterioară a pereților, montarea geamurilor termopan, dar și înlocuirea conductelor de distribuție.

De ce să optezi pentru izolarea casei tale

În primul rând, menținerea unui nivel ideal de temperatură în casa ta presupune costuri ridicate ale consumului de energie. De aceea, cea mai sigură metodă de a reduce aceste costuri este aceea de a izolat termic clădirea sau locuința.


Nivel de confort ridicat

Pe lângă costurile ridicate, este important să menții un nivel de confort termic în casa ta. Acest lucru te va ajuta în viața de zi cu zi, dar este și o necesitate pentru o viață cat mai frumoasă.

Persoanele în vârstă, dar și copiii sunt ceva mai sensibili atunci când vine vorba de temperatura din locuință.

Dacă renovezi casa și optez pentru izolare acesteia, astfel de plăci fonoabsorbante vor ajuta locuința să fie ferită de zgomotele aeriene, de impact saui alte zgomote.


O astfel de izolație fonică poate fi la fel de importantă ca izolația termică în funcție de zonele în care locuiești, dar și în funcție de sensibilitatea pe care o ai.

Costuri mai mici ale facturilor

Izolarea termică a casei tale îți permite să nu mai ții mereu căldura pornită iarna sau aerul condiționat pe timp de vară.

Locuința, fiind eficientizată energetic, va păstra temperatura pe care tu o setezi pe o perioadă mai mare de timp. În acest fel, vei păstra un nivel ideal de umiditate și temperatură fără să fii nevoit să plătești mai mult.


Menținerea umezelii departe de structura casei

Nu doar confortul termic și costurile facturi sunt importante, ci și menținerea umezelii departe de structura casei tale. Acest lucru te va ajuta să scapi de riscul apariției mucegaiului, igrasiei sau acarienilor.

Pereții neizolați sunt un risc nesănătos atât pentru sănătatea ta și a membrilor familiei, dar și pentru că pot să formeze mirosuri neplăcute sau deformarea mobilei și a parchetului.

Care sunt costurile izolării casei

În ceea ce privește costurile izolării casei, izolarea interioară poate fi mai ieftină decât cea exterioară. Cu toate acestea, ea are dezavantajul de a micșora spațiul și de a necesita îndepărtarea totală a zugrăveli.

Izolarea exterioara este cea mai eficientă, nu afectează cu nimic interiorul locuinței, iar prețul acestuia diferă în funcție de materialul pe care alegi să îl folosești.

Izolatia cu vata minerala

sursa foto: Pinterest