Dovleacul, vedeta toamnei – Beneficii si ornamente deosebite
Toamna ne bucura nu doar cu o vreme racoroasa si culori superbe ce ne inconjoara, ci si cu vedeta ei, dovleacul. Dovleacul este vedeta acestui anotimp si este un aliment specific toamnei, aliment care are o multime de beneficii asupra sanatatii noastre.
Consumat la cuptor sau in prajituri, supe ori in torturi, dovleacul poate fi indragit pentru gustul sau minunat, dar si pentru multiplele beneficii pe care le are.
Beneficiile dovleacului
Dovleacul, pe langa gustul sau deosebit, are si beneficii asupra sanatatii noastre. Acest aliment specific toamnei este bogat in vitamine si minerale. El contine vitamina A, vitamina E, dar si potasiu si betacaroten. Betacarotenul ii ofera dovelacului culoarea specifica, exact ca si morcovului, insa este si un antioxidant puternic si benefic.
Mai mult decat atat, gasim in acest aliment si o cantitate mare de magneziu. Prin intermediul tuturor acestor substante nutritive, vitamine si minerale, el ne ajuta sa reglam tensiunea arteriala, dar si sa reducem riscul de aparitie al diabetului. De asemenea, intareste sistemul imunitar, asa ca este recomandat sa il consumam pe tot parcursul anotimpului rece.
Dovleacul, emblema celui mai frumos anotimp: toamna
Ornamente de toamna ce ofera o stare placuta de liniste si confort
sursa foto: Pinterest