Vara este sezonul în care toate gospodinele pregătesc bunătăți pentru toamnă. Nu lipsesc compoturile și dulcețurile din fructele de sezon. Însă în ultimii ani, dulceața de lavandă este la mare căutare. Pentru astăzi vă arătăm cum o preparați, rapid și ușor! Dulceața de lavandă este un desert savuros în sezonul cald!
Dulceața de lavandă, un desert delicios
Este momentul perfect în care gospodinele profită de perioada aceasta a anului pentru a face provizii pentru iarnă, astfel că fac multe bunătăți pentru a le așeza în cămară. Ei bine, noi vă propunem astăzi o rețetă de dulceață de lavandă, care se prepară rapid și simplu, dar este și absolut delicioasă!
Într-adevăr, o dulceață de lavandă poate fi un deliciu inedit care va surprinde și încânta papilele gustative. Această dulceață de lavandă este perfectă pentru a fi servită pe pâine prăjită, biscuiți, sau chiar ca topping pentru anumite deserturi. Dacă dorești să încerci această rețetă unică și gustoasă, iată cum poți să o prepari:
Ingrediente:
- 500 g zahăr
- 500 ml apă
- 2 linguri flori de lavandă uscate (sau proaspete)
- 1 lămâie (sucul și coaja rasă).
Mod de preparare:
Într-o cratiță mare, adaugă apa și zahărul. Pune-le pe foc mediu și amestecă până când zahărul se dizolvă complet. Lasă siropul să fiarbă încet timp de aproximativ 10 minute, până devine puțin mai gros.
Adaugă florile de lavandă, după ce au fost scoase din apă, în siropul fierbinte. Amestecă bine și lasă să fiarbă încă 5-7 minute. Dacă dorești o aromă mai intensă de lavandă, poți lăsa florile să infuzeze mai mult timp, chiar și după ce ai oprit focul.
Adaugă sucul de lămâie și coaja rasă în amestec. Acest lucru va ajuta și la conservarea dulceaței, dar și la echilibrarea gustului dulce cu o notă acrișoară. Odată ce dulceața a ajuns la consistența dorită, îndepărtează cratița de pe foc. Strecoară dulceața pentru a îndepărta florile de lavandă, dacă preferi o textură mai fină.
Cum se păstrează dulceața de lavandă
Toarnă dulceața fierbinte de lavandă în borcane sterilizate și sigilează-le bine. Lasă-le să se răcească la temperatura camerei. După ce borcanele s-au răcit complet, păstrează-le într-un loc răcoros și întunecat, ferite de razele solare.
Sursa foto: freepik/ loveanda.ro