Echinoctiu de toamna – Ce este interzis sa faci astazi

Echinoctiu de toamna – Ce este interzis sa faci astazi

Astazi, 22 septembrie 2021, este echinoctiul de toamna. Aceasta zi din an este singura in care noaptea este egala cu ziua in absolut orice loc de pe Pamant. Echinoctiul pica anul acesta, in 2021, pe data de 22 septembrie, la ora 22:21.


Ca si in orice alt moment important din an, oamenii au anumite traditii pe care le respecta astazi.

Acest eveniment astronomic este un eveniment special care marcheaza trecerea dintre vara si toamna. Acum, noptile vor fi mai lungi, dar si mai reci, iar zilele mai scurt.

Traditii din popor – Echinoctiu de toamna

Traditia din popor spune ca aceasta noapte marcheaza nu doar trecerea dintre anotimpuri, dar si trecerea dintre viata si moarte, echilibrul dintre masculin si feminin. Atunci cand spunem „echilibru” ne gandim la faptul ca aceasta zi este singura zi din an egala cu noaptea.


In ceea ce priveste traditiile din popor, oamenii sunt foarte atenti la vremea de afara de astazi. Se spune ca asa cum va fi astazi afara vremea, asa va fi tot anul urmator. Daca ploua in dimineata de 22 septembrie, atunci cand este echinoctiu de toamna, se spune ca va fi o primavara ploioasa.

Daca apare soarele la amiaza, se spune ca va urma un an bun, plin de fericire, bucurii, un an in care recolta va fi bogata si frumoasa.

Ce ai voie sa faci si ce este si recomandat sa faci in aceasta zi este sa bati nucile si sa scuturi merele si gutuile. Gospodinele uda astazi florile cu mir sfintit pentru a pe pastra sanatoase si frumoase pe toata durata iernii.


Traditii si obiceiuri – Echinoctiu de toamna

In ceea ce priveste obiceiurile care nu trebuiesc pastrate, astazi nu ai voie sa iti certi copii. Se spune ca toata viata vor avea ghinion. Tot astazi, oamenii nu se spala pe fata pana cand nu apune soarele.

Un alt obicei de care oamenii tin cont astazi este ca ei mananca paine inainte de a iesi din casa. Se spune ca daca mananci paine inainte de a iesi pentru a iti face treburile, vei avea un an prosper, plin de energie, un an in care iti va merge bine atat tie, cat si culturii tale.

Echinoctiu de toamna pe tot globul

Astazi, in zona Polului Nord incepe noaptea polara. In zona Polului Sud, incepand cu ziua de astazi soarele va fi deasupra liniei orizontului timp de 6 luni de zile. Dupa aceste 6 luni de zile, va incepe echinoctiul de primavara.


In zona noastra, incepand de astazi ziua incepe sa se micsoreze, iar noaptea incepe sa se mareasca. Noptile se maresc incepand de astazi pana cand va avea loc solstitiul de iarna, adica pana pe data de 21 decembrie.

sursa foto: Pixabay

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI