Festin culinar cu bucate delicioase preparate cu salam – Aperitive simple
De aceasta data, preparatele cu salam sunt vedetele, iar bucatele delicioase sunt aranjate intr-un mod spectaculos in platouri pentru un festin culinar.
Aperitivele ce contin salam sunt unele dintre cele mai apreciate atunci cand vorbim de platourile de Sarbatori. Aceste aperitive sunt satioase, se pot combina cu branzeturi, cu telemea, cascaval, dar si cu diferite legume proaspete sau murate.
Reteta de rulouri gustoase cu salam si cascaval
Daca vrei sa iti incanti musafirii cu o reteta de rulouri gustoase, calde, atunci te invitam sa arunci o privire peste preparatul de mai jos.
Nu ai nevoie de experienta in bucatarie deoarece aceste rulouri se prepara usor, sunt gustoase si pot fi puse pe masa de Sarbatori, dar si intr-o zi onomastica sau chiar intr-o zi obisnuita.
Daca vrei sa pregatesti ceva diferit, rapid, simplu si gustos, reteta de aici este perfecta.
Ai nevoie de:
– foietaj;
– 500 grame de cascaval (poti folosi cascaval simplu sau cascaval afumat);
– 300 grame de salam (poti folosi salam simplu sau uscat, insa cel mai bine este sa optezi pentru un salam calitativ);
– un ou crud;
– seminte de susan.
Cum se prepara?
Se taie salamul felii subtiri apoi sub forma de fasii si se da cascavalul prin razatoare.
Se amesteca aceste doua ingrediente intr-un bol.
Apoi, se intinde aluatul/foietajul cu sucitorul. Daca preferi, pe aluat se poate pune si putina maioneza, dupa gust. Apoi, se presara compozitia si se ruleaza sub forma de rulada. Aceasta se taie in cubulete de aproximativ 5 cm si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Urmatorul pas este sa bateti oul crud cu o furculita si apoi sa ungeti rulada cu el. Deasupra, puneti si cateva seminte de susan ce vor oferi preparatului un gust incredibil.
Bagati totul la cuptorul preincalzit si lasati rulada acolo pana cand prinde o culoare aurie, frumoasa.
Pofta buna!