Garduri spectaculoase din lemn pentru o curte superba

0
5555
Garduri spectaculoase din lemn

Garduri spectaculoase din lemn pentru o curte superba

Aceste garduri spectaculoase din lemn sunt potrivite pentru a delimita o zona din curte sau pentru a crea proiecte superbe in gospodaria ta.


Cand alegi un model de gard pentru curtea sau gradina ta, trebuie neaparat sa te gandesti si la timpul pe care il ai disponibil pentru a il intretine. De asemenea, nu uita sa iei in calcul si costurile aferente intretinerii unui gard din lemn.

Printre materialele pe care le poti alege pentru a iti construi un gard frumos in curte se enumera: caramida, piatra, piatra aparenta, gardurile metalice, dar si gardurile din lemn.

Gardurile din lemn pot avea o multime de modele frumoase, se pot construi cu scanduri sau cu discuri de lemn, dar si cu busteni de lemn, asa cum putem vedea si in acest articol.


Intretinerea unui gard din lemn

Gardul din lemn are nevoie de un strat de protectie special impotriva umezelii, dar si impotriva razelor UV.

De asemenea, un alt sfat de care sa tii cont atunci cand ai un gard de lemn, este sa aplici un strat de grund inainte de a il vopsi. Stratul de grund joaca rolul de protectie impotriva mucegaiului, insectelor si ciupercilor. Daca vrei sa ai un gard de lemn rezistent pe o perioada cat mai mare de timp, aplica acest pas in fiecare an, inainte de a vopsi gardul. Apoi, poti opta pentru o vopsea normala, indiferent de culoarea ei.

Daca abia construiesti gardul, este important sa vopsesti lemnul inainte pentru a te asigura ca vei cuprinde cu vopseaua toate partile acestui gard.


Bineinteles, cel mai important aspect il reprezinta vopseaua si calitatea ei. Foloseste vopsea de exterior pentru un gard rezistent.

Inspira-te din proiectele de mai jos pentru a avea o constructie de lemn absolut spectaculoasa, chiar in curtea casei tale.