Hranitoare DIY pentru gradina ta – Sa ajutam pasarile sa supravietuiasca!

Hranitoare DIY pentru gradina ta – Sa ajutam pasarile sa supravietuiasca!

Hrana de baza a pasarilor insectivore sunt, bineinteles, insectele. Pe timp de iarna insa, aceste insecte dispar, iar fructele diferitilor copaci sunt pe terminate. Acela este momentul in care noi, oamenii, ar trebui sa le venim in ajutor acestor pasari.


Si cand este cel mai bine sa realizam proiecte DIY pentru anotimpul rece? Bineinteles, atunci cand vremea tine cu noi!

Atat in anotimpul cald, dar mai ales in anotimpul rece este bine sa oferim o mana de ajutor pasarilor. Iata cum poti realiza si tu hranitoare DIY!

De ce sa ajutam pasarile?

In timpul lunilor calde, pasarile gasesc cu usurinta hrana. Exista cazuri in care pasarile si-au facut cuib in apropiere sau in care ele si-au depus oua prin curtea sau gradina noastra si au nevoie de hrana. De aceea, o mana de ajutor nu a stricat niciodata!


Iarna insa, pasarile sunt nevoite sa renunte la hrana din timpul verii si sa caute alte resurse. Atunci, ajutorul nostru este mai mult decat important! Este vital pentru ele!

Pasarile precum: mierlele, ciocanitorile, pitigoii, dar si alte pasari au nevoie de ajutorul nostru.

Cum realizam astfel de hranitoare?

In primul rand, este important locul in care veti pozitiona hranitoarele. Aveti grija ca acolo sa nu ajunga pasarile din curtea voastra sau pisicile. Pisicile sunt dusmanii pasarilor!


De asemenea, daca aveti posibilitatea, este bine sa amplasari hranitoarele in apropierea pomilor pentru ca pasarile sa poata poposi acolo. Astfel, daca vei amplasa hranitoare cu seminte, pasarile se vor aseza pe crengile copacilor pentru a manca mancarea pe care tu ai oferit-o!

Dimensiunea hranitorilor

Cel mai bine este sa optati pentru cateva hranitoare mai mici in favoarea unei hranitori mai mari. Daca optati pentru hrana diferita in fiecare, atunci pasarile vor putea alege hrana lor preferata.

Nu uitati de apa!

Atat hrana, cat si apa este importanta! Dimineata devreme puneti mancare, dar si apa pentru ca pasarile sa poata sa aiba acces la ambele resurse. Astfel, te vei asigura si ca ele se vor intoarce!


Ce hrana punem in hranitoare?

Semintele de floarea soarelui sunt perfecte pentru pitigoi, dar si semintele de canepa, de bostan sau de mei.

De asemenea, puteti pune si faina de porumb macinata, orez si ovaz (fierte), bucati de mar, chiar si partial stricate, zarzavaturi fierte, morcovi sau alte legume fierte, miez de nuca, arahide, fructe de padure uscate, etc.

De asemenea, puteti puna si branza, oua fierte sau chiar bucati de carne sfaramate.

Puteti face diferite amestecuri folosind exemplele de mai sus, insa cel mai bine este sa puneti mancaruri separate pe hranitori pentru ca pasarile sa poata alege ceea ce isi doresc sa manance.

 

De retinut!

Nu le oferiti pasarilor seminte sarate deoarece sarea dauneaza! Deasemenea, nu le dati paine pasarilor salbatice, dar nici biscuiti sau alte produse de patiserie.

Este interzisa si mancarea pentru caini sau pisici. Aceste mancaruri nu sunt sanatoase si vor atrage si cotofene, ciori sau pisici!

 

Va lasam cu o galerie foto pentru a va inspira atunci cand construiti hranitoare folosind sticle reciclate!

De asemenea, mai gasiti aici si alte 19 idei pentru a confectiona recipiente pentru hrana pasarilor pe timp de iarna!

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI