Idei ingenioase pentru a curăța negreala de la nuci

Toamna ne putem bucura de nucile verzi, însă după ce am mâncat aceste delicatese, ne putem alege cu mâinile pătate. Negreala de la nuci, adică pigmentul natural din coaja verde a nucilor, este adesea dificil de curățat de pe piele. Totuși, există câteva metode eficiente și ingenioase pe care le poți încerca acasă. Iată câteva ingenioase pentru a curăța negreala de la nuci! 


Idei ingenioase pentru a curăța negreala de la nuci

Nucile proaspete sunt absolut delicioase și plăcute la gust, însă de fiecare dată când le decojim este foarte greu să evităm petele negre cu care ne alegem pe mâini.

De cele mai multe ori, curățarea negrelii de la nuci este o adevărată provocare, dar există o serie de metode pe cât de simple, pe atât de eficiente, care pot ajuta la îndepărtarea petelor de pe mâini.

Atunci când sunt curățate și decojite, nucile proaspete pot lăsa pe piele urme de negreală. Aceste pete sunt provocate de iod și de o substanță, care se numește juglona. Este vorba despre un pigment natural puternic, care este prezent în frunzele de nuc.


Această negreală este greu de îndepărtat și poate persista pe piele timp de mai multe zile, însă, din fericire, există câteva metode simple și eficiente deopotrivă pentru a reduce sau pentru a îndepărta definitiv aceste pete:

Suc de lămâie

Primul pas pe care ar trebui să-l faci este să te speli pe mâini foarte bine, cu apă caldă și săpun. Apoi, poți stoarce o lămâie și să extragi zeama, care este acidă. Freacă zonele pătate cu sucul unei lămâi sau cu oțet. Lasă să acționeze câteva minute, apoi clătește cu apă caldă. Repetă dacă este necesar. Aciditatea lămâilor ajută la descompunerea pigmentului din nuci.

Oțet sau spirt

Puteți folosi oțet sau spirt. Înmoaie o dischetă demachiantă în oțet și șterge petele de pe piele, lăsând să acționeze câteva minute.


Freacă ușor petele negre cu pasta, folosind o perie moale sau degetele. Clătește bine cu apă caldă. Acizii din oțet vor ajuta la descompunerea pigmenților și la curățarea pielii.

Ulei de măsline sau ulei de cocos

Aplică ulei pe pielea pătata și masează bine. Lasă-l să acționeze câteva minute. Șterge excesul cu un șervețel, apoi spală zona cu săpun și apă caldă.

Cartof crud

Pentru asta va trebui să tai un cartof în jumătate și cu partea interioară să freci zona de piele pătată. Sucul de cartof conține enzime care pot ajuta la eliminarea petelor. De asemenea, o altă metodă eficientă este cea în care folosești un săpun abraziv sau un scrub pentru corp, care te poate ajuta să îndepărtezi celulele moarte și petele negre de pe piele. Masează zona afectată cu mișcări circulare pentru a exfolia ușor.


Sursa foto: freepik

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI