Impletituri din papura – idei de obiecte decorative

Impletituri din papura – idei de obiecte decorative

 

Obiecte decorative din papura: aflati ca sunt la mare cautare tocmai datorita frumusetii si utilitatii lor.
Procesul de prelucrare al papurei, pana cand ajunge materie prima pentru astfel de obiecte, este destul de lung asa ca n-o sa vi-l povestim in acest articol. Insa va vom prezenta pe scurt cateva ceva despre aceasta planta si vom incepe prin a va spune ca pe timpuri avea o larga utilizare, de la rogojini pana diverse accesorii pentru casa, iar mai nou este des utilizata la construirea locuintelor ecologice.


Creste in zonele mlastinoase, destul de inalta ajungand chiar si pana la 2-3 m, insa doar partea din apa se foloseste. Recoltarea se face toamna, se lasa la uscat pe un loc drept dupa care se desface in fasii inguste, sortate pe categorii. De aici si pana la firele din care se impletesc diverse obiecte e cale lunga, de aceea nu vom insista prea mult cu prezentarea. Va mai spunem doar atat: pentru impletirea obiectelor de finete cum sunt gentile, palariile sau obiectele decorative de mici dimensiuni se folosesc doar foile din miezul tulpinii. Interesant nu-i asa?

Si cum putine persoane mai stiu in ziua de astazi sa impleteasca papura, ne-am gandit ca n-ar fi rau sa va prezentam cateva tutoriale din care sa invatati cum sa confectionati chiar voi unele cosulete sau mici obiecte decorative pentru casa. Desigur ca ne-am gandit si la faptul ca materia prima este greu de procurat, insa nu se stie niciodata.

Ca si sugestie, puteti incerca mai intai cu fasii dintr-o hartie putin mai groasa. Priviti!


obiecte decorative 1

obiecte decorative 2

obiecte decorative 3

obiecte decorative 4

obiecte decorative 5

obiecte decorative 6

obiecte decorative 7

obiecte decorative 8

obiecte decorative 9

obiecte decorative 10

obiecte decorative 11

obiecte decorative 12

obiecte decorative 13

obiecte decorative 14

via

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI