Ingrijirea anemonelor: flori superbe ce iti infrumuseteaza curtea

Ingrijirea anemonelor: flori superbe ce iti infrumuseteaza curtea

Descopera totul despre ingrijirea anemonelor: cum se cresc, de ce au nevoie pentru a inflori frumos si unde sa pozitionezi aceste frumoase flori.


Anemona isi are originile in jurul Marii Mediterane. Anemona are flori colorate, frunze de un verde intens si tulpinile florale inalte de 20-30 de cm. Sunt intalnite in majoritatea gospodariilor din zona de campie, dar si in zonele de munte.

Ingrijirea anemonei

Anemonele sunt flori ce infrumuseteaza gospodariile, se ingrijesc usor si pot fi plantate in orice zona a tarii. Daca locuiesti intr-un apartament, anemonele pot fi plantate si in ghiveci si crecute pentru a iti infrumuseta incaperea.

Temperatura: In ceea ce priveste temperatura, bulbilor de anemone le plac temperaturile de toamna, ceva mai scazute. De aceea, toamna este momentul ideal pentru a planta aceste flori frumoase.


Solul: Substratul pentru anemone trebuie sa fie bine drenat, reavan, bogat in substante nutritive. Alege un compost facut acasa, un compost format din telina, pamant de frunze, nisip si turba. Descopera si aceste trucuri pentru a obtine un compost calitativ pentru solul tau.

Lumina: In ceea ce priveste lumina, anemonele trebuie pozitionate intr-un spatiu in care sa primeasca, pentru cel putin jumatate din zi, cat mai mult din lumina soarelui. Acest lucru se refera atat la plantele din gradina, cat si la plantele din ghiveci.

Udarea: Udarea anemonelor se face in cantitati moderate. Tineti cont de faptul ca udarea florilor se face dimineata devreme pe timp de vara sau seara tarziu. Pe timpul zilei, canicula este prea mare si risti ca florile sa fie afectate de acest lucru.


Fertilizarea: Aplica fertilizatori speciali pentru ca anemonele tale sa creasca frumos si sanatos

Cultura: Infiintarea culturii de anemone se face toamna sau primavara foarte devreme. Pentru acest lucru trebuie sa pui tuberculii la inmuiat cu o zi inainte. Apoi, a doua zi, poti incepe sa ii plantezi. Plantarea tuberculilor se face la distanta de 20-30 de cm unul fata de celalalt, intre randuri, la distanta de 10-12 cm pe rand si la adancime de 5-10 centimetri in pamant.

Plantarea se face in august-septembrie, la distante de 15/15 cm. Temperatura ideala de plantare se afla intre 14 si 16 grade Celsius.


Bolile intalnite la anemone – Combatare si prevenire

Atunci cand vorbim despre boli, cele mai intalnite boli la anemone sunt fainarea si patarea frunzelor.

Patarea frunzelor: Patarea frunzelor se combate prin dezinfectia solului inainte de a planta anemonele. De asemenea, pentru a te asigura ca anemonele nu manifesta aceasta boala, opteaza pentru tratarea plantelor cu substante fungicide.

Fainarea: Pentru a combate fainarea, se recomanda stropirea frunzelor cu substante pe baza de sulf. Fainarea este o boala care se manifesta prin prezenta unei pasle albicioase deasupra frunzelor, pe tije si flori.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI