Intrebuintari uimitoare ale zatului de cafea in gospodarie

0
442
zatul de cafea

Intrebuintari uimitoare ale zatului de cafea in gospodarie

Zatul de cafea are intrebuintari uimitoare in gospodaria noastra. De aceea, te invitam sa ii urmaresti beneficiile si sa te bucuri de proprietatile acestora.


Zatul de cafea se gaseste in orice gospodarie. Acest zat este obtinut in urma prepararii cafelei la ibric, dar si cafelei la capsula sau chiar la espressor. Indiferent care este modalitatea pe care o alegem pentru a realiza cafeaua, zatul ramas poate fi extrem de util. In articolul de astazi iti aratam cum poti sa il refolosesti si tu.

Te scapa de mirosurile neplacute

Zatul de cafea are proprietatea de a te ajuta sa scapi de mirosurile neplacute. De exemplu, poti pune zat de cafea pe o farfurioara, in frigider. In acest fel, vei reusi sa scapi de mirosul de mancaruri de aici.

Zatul de cafea in cosmetica

De asemenea, zatul de cafea este folosit si pentru infrumusetare. Poti alege sa iti faci diferite masti cu cafea pentru pielea ta. Te ajuta sa exfoliezi excelent pielea si sa scapi de celulele moarte.


Alege sa iti masezi pielea de pe corp dupa ce ai facut dus, folosind zatul de la cafea. Ai grija ca aceasta substanta poate sa iti pateze cada.

Foloseste zatul de cafea in gradina

Acest zat nu este benefic doar in gospodarie, dar si in afara acesteia. Zatul de cafea se pune direct pe sol pentru a scapa de daunatori, dar si de animalutele curioase care pot sa iti distruga plantele.

De asemenea, acesta se poate amesteca cu diferite coji de banane sau cotoare de la alte legume si folosite pentru compost. Zatul de cafea este uimitor atunci cand vine vorba de gradina noastra. Util atat pentru flori, cat si pentru fructe sau legume, zatul de cafea te ajuta atunci cand vine vorba de ingrijirea acestor plante.


Sursa foto: Pinterest