Jongleaza cu ornamentele colorate intr-un living room retro unic

0
321

Jongleaza cu ornamentele colorate intr-un living room retro unic

Paleta cromatica bogata, versatilitatea ornamentelor si unicitatea acestora iti vor transforma incaperea intr-un living room retro unic, cu totul si cu totul deosebit. Design-ul retro foloseste caracteristici si trenduri ce se foloseau in trecut. Acest lucru nu inseamna neaparat ca trebuie sa decorezi toata incaperea in acest mod, ci poti opta doar pentru cateva ornamente unice, inspirate din stilul vechi.


Design-ul unui living room poate fi viu colorat, plin de viata, chiar daca incaperea are o dimensiune ceva mai restransa. Pentru cei ce se bucura de o incapere mare, inalta, recomandam aceste idei pentru un living room cu design impunator, luxos.

Cum alegem ornamentele retro pentru living room-ul nostru

Pentru un living room deosebit de frumos, alege ornamente inspirate din design-ul retro. Aceste ornamente nu trebuie neaparat sa fie vintage, antice, ci pot fi noi, dar inspirate din stilul vechi. Chiar si electrocasnicele nou-noute pot fi creatii moderne, dar cu un design inspirat din anii ’70.

Design-ul retro a fost popular inca din anii 1940, dar incepand cu anii ’70 a inceput sa fie pus accentul pe el mai mult.


Decoratiunile retro pentru living room-ul nostru reprezinta nostalgie pura, un sentiment placut care ne va inveseli in fiecare zi. Poti opta pentru ornamente de tip tablou ce aduc aminte de filmele vechi, de jocurile pe care le jucam. De asemenea, culorile neon reprezinta si ele o modalitate de a aduce anii ’80 mai aproape. Acestea pot fi transpuse in design-ul casei tale intr-un mod subtil, nu neaparat tipator pentru a nu fi prea mult.

Descopera si aceste idei de a transforma living room-ul intr-un spatiu unic, deosebit. Galeriile foto cu proiecte te inspira, iar tu alegi proiectul care ti se potriveste.

Alege tema „Marele Gatsby” – „The Great Gatsby”

Romanul scris de un autor american, „The Great Gatsby” urmareste viata unor personaje din anii ’20. Tematica bazata pe acele timpuri (vizual, puteti sa va ganditi la filmul „The Great Gatsby” cu actorul Leondardo DiCaprio) are ca reprezentate culori precum auriu, negru si argintiu. Aceste culori erau folosite atunci pentru a face invitatii la anumite evenimente.


Cele trei culori arata excelent impreuna si sunt ideale pentru o decoratiune sau chiar pentru a decora un colt din living room-ul casei tale.

Bulinele, ideale pentru un design retro

Bulinele pot fi gasite in secolul al XIX-lea. Frumoase, ideale pentru design-ul casei tale, bulinele sunt folosite si acum ca inspiratie pentru marii designeri de haine sau designerii interiori.

De asemenea, alte tendinte retro mai sunt si combinatiile de roz cu rosu, arta de pe albumele retro muzicale sau muzica retrowave.


Inspira-te si din proiectele de mai jos pentru a adauga in casa ta un ambient retro, absolut superb.

sursa foto: Pinterest