Lemnul – Un material aparte care poate fi transformat in orice proiect

0
437
un material aparte

Lemnul – Un material aparte care poate fi transformat in orice proiect

Lemnul este un material folosit in aproape orice proiect de pe langa casa. Haideti sa urmarim care sunt cele mai frumoase proiecte realizate din lemn, chiar aici.


Sa cunoastem impreuna istoria lemnului!

Lemnul este un material care provine din plante precum arbori, arbusti sau alte plante lemnoase si este o materie de origine organic.

Care este structura lemnului?

Cu totii cunoastem acest material, insa nu toti stim care este structura pe care acesta o are, in definitia lui „din carte”. Ne-am gandit ca poate sunteti curiosi de acest lucru, asa ca am venit cu o structura completa, documentata si pusa la punct, doar pentru voi.

„Fibre: fascicule de celule rezistente, dispuse intr-un sens axial, care asigura rigiditatea si rezistenta mecanica a lemnului. Sunt constituite dintr-un amestec de celuloza, hemiceluloza si lignina.
Tesutul vascular: este compus din vase, celule tubulare prin care se conduce seva bruta de la radacini la frunze. La conifere aceste vase sunt numite traheide. Vasele conductoare sunt adesea asociate cu celulele parenchimatice (numite si parenchim), care contribuie la transportul de nutrienti in arbore.
Celulele de rezerva parenchimatice, cu pereti ingrosati si lignificati, care insotesc tesutul vascular. Aceste celule participa la functia de sustinere. Orientarea lor este transversala si radiala pornind de la axa longitudinala a arborelui.”, conform wikipedia.org.
In articolul de astazi insa, ne-am gandit sa va prezentam lemnul in diferitele sale forme. Ce proiecte au stiut alti oameni sa realizeze folosindu-se de formele diferite si frumoase pe care lemnul le poate prelua?
Au iesit o multime de idei frumoase, idei ce pot fi puse oricand in aplicare si de voi. Nu aveti nevoie decat de putina imaginatie, ceva timp liber, de putina indemanare pentru a realiza cele mai frumoase proiecte, iar de idei ne ocupam noi.
Haideti sa urmarim impreuna galeria foto de mai jos, galerie care ne ajuta sa ne facem o idee despre cat de frumos este lemnul, in toate formele sale. Deja v-am facut curiosi? Va dorim spor la treaba!


sursa foto