Lucrări importante pe care trebuie să le demarezi în grădină în luna iunie

Lucrări importante pe care trebuie să le demarezi în grădină în luna iunie

Luna iunie vine cu o mulțime de responsabilități în grădina ta de legume, dacă vrei să te bucuri de recoltă bogată. Legumele care se plantează în luna iunie te ajută să te bucuri apoi de o recoltă bogată și frumoasă.


Legumele sunt pline de vitamine, ideale pentru tine și întreaga familie și poți planta acum răsadurile de roșii, ardei sau castraveți, varză, conopidă, dar și multe alte legume pe care le vei recolta la toamnă.

Legume care se plantează până pe 20 iunie

Până pe data de 20 iunie poți planta pentru producția de vară, varză creață, castraveții, porumbul, mărarul, fasole verde, dar și guliile.

Legume care se plantează după data de 20 iunie

După data de 20 iunie poți planta varza pentru producția de toamnă, guliile, sfecla roșie, castraveții, cartofi de toamnă, mărarul și fasolea verde.


În luna iunie poți opta pentru a doua cultură de legume, astfel încât să te bucuri de recolta de toamnă. Cu toate acestea, nu uita să cureți terenul de resturile vegetale, să sapi și să nivelezi pământul pentru că acesta să fie curat și pregătit pentru noua recoltă.

Legumele din luna iunie pot fi recoltate începând cu luna septembrie. La plantare, legumele au nevoie de un sol afânat.

Montarea scărițelor sau aracilor pentru plantele cățărătoare

Plantele cățărătoare am nevoie de araci. Aceștia pot fi achiziționați din magazinele de specialitate și plantați pentru ca legumele tale să crească frumos și sănătos. Mai mult decât atât, îi poți improviza chiar acasă, în funcție de dimensiunea de care ai nevoie.


Scărițele sunt destinate legumelor cățărătoare pentru care dorești să întrerupi creșterea în înălțime și să concentrezi dezvoltarea pe flori și rod.

Copilirea roșiilor

În luna iunie ne pregătim pentru îngrijirea roșiilor. Acestea au nevoie de un climat corespunzător, în funcție de soiuri pe care l-ai ales. Adaugă în prealabil compost și îngrășăminte pentru ca roșiile tale să se dezvolte frumos și sănătos.

După ce deja le-ai plantat, roșiile trebuie să fie supravegheate. Acest lucru trebuie făcut pentru ca în cazul în care apar copilii acestea să fie îndepărtați cu una sau cu o foarfecă ascuțită. În acest fel, vei ajuta tulpina să-și concentreze puterea de dezvoltare pe o tulpină sau două și pe rodul care va urma.


În cazul în care nu vei îndepărta copilii, roșia își va concentra dezvoltarea pe înălțime.

De asemenea, este foarte important să nu-i permiți plantei să se înalțe prea mult dacă sosul pe care l-ai achiziționat nu este unul urcător.

Apoi, te poți ocupa minuțios de cultura de ardei și de cultura de vinete

Îngrijirea plantelor din ghiveci din interior pe timp de iarnă – 5 Trucuri de succes

3 Sfaturi de aur pentru a te bucura de un sol mai sănătos

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI