Îngrijirea plantelor din ghiveci din interior pe timp de iarnă – 5 Trucuri de succes

Îngrijirea plantelor din ghiveci pe timp de iarnă – 5 Trucuri de succes

Îngrijirea plantelor din ghiveci poate fi ușoară dacă ții cont de aceste trucuri ce te vor ajuta să ai plante sănătoase, chiar și în anotimpul rece.


Plantele din apartament sunt modalitatea ideală de a muta grădinăritul din exterior în interior. Există o serie de trucuri de care trebuie să ții cont pentru a te bucura de plante frumoase, sănătoase și bogate.

Până în primăvară, atunci când ne vom putea ocupa minuțios de cultura de ardei și de cultura de vinete, aceste sfaturi sunt ideale pentru a îngriji plantele din ghiveci, în sezonul rece.

Îngrijirea plantelor pe timp de iarnă – Udarea

Este important ca pe timp de iarnă udarea să nu fie făcută în exces. Dacă ai poziționat florile în apropierea unui calorifer, plantele tale trebuie udate la două trei zile din cauza aerului uscat.


Dacă florile tale sunt poziționate în alte spații din cameră și nu sunt lângă o sursă de căldură, atunci udarea poate fi făcută o dată pe săptămână sau chiar și o dată la două săptămâni.

Menține plantele curate

Este important ca pe timp de iarnă să menții plantele curate pentru a nu lăsa praful să se depună pe frunzele plantelor tale. Dacă ștergi în mod regulat frunzele de praf, este bine să folosește o cârpă moale și curată.

Dacă ai ficus, de exemplu, este indicat să ștergi frunzele cu cârpă mare, o cârpă ce a fost puțin îmbibată în bere.


Îngrijirea plantelor cu bulbi

Crinii, bujorii, dar și freziile au nevoie de un regim special pe timp de iarnă. Această îngrijire a lor este importantă deoarece trebuie să dezgropi bulbii și să îi depozitezi într-un spațiu întunecos, dar ferit de umezeala excesivă.

Fertilizarea plantelor

În ceea ce privește fertilizarea, pe timp de iarnă plantele intră în repaus vegetativ. Din acest motiv, administrarea fertilizatorului poate fi un lucru care să le dăuneze. Chiar dacă tu vrei să le faci bine, plantele nu au nevoie de fertilizator după luna octombrie și până în luna aprilie.

Lumina și temperatura

Este important ca plantele pe care le ții în interior să stea în spații ce au peste 5 °C, dar nu mai puțin de 20 °C. De aceea, dacă dorești să poziționezi plantele din ghiveci în dormitor, este important ca temperatura de aici să nu treacă peste 20 °C.


În ceea ce privește lumină, plantele trebuie să fie amplasate în zona ferestrei. Cu toate acestea, ține cont că lângă fereastră sunt și caloriferele, iar aerul poate deveni foarte uscat. Este bine să uzi o dată la câteva zile florile, dar și să aerisești constant camera.

Bucătării amenajate cu spațiu dedicat pentru o mini grădină cu plante

Cum îți poți decora apartamentul cu plante. Idei inedite de design

Top plante care atrag bani și aduc avere în căminul tău

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI