Lucruri esențiale de luat în calcul când renovăm o baie

Lucruri esențiale de luat în calcul când renovăm o baie

Vrei să schimbi designul băii, dar nu știi de unde să începi? Renovarea nu este deloc o activitate simplă – implică timp, răbdare și multă atenție la detalii. De asemenea, ai nevoie de un buget corespunzător care să reflecte atât preferințele estetice, cât și tendințele actuale. Nu trebuie să fii specialist ca să-ți dai seama ce vrei, dar e esențial să ai viziunea corectă pentru a le pune în aplicare. Indiferent de estetica pe care o abordezi, elementele trebuie să fie în armonie totală. Însă, cum procedezi dacă ai multe idei și surse de inspirație, dar nu știi care se pliază mai bine încăperii? 


Nu-ți face griji. Există câteva trucuri utile care te vor ajuta să obții rezultatele dorite – de la alegerea unor căzi de baie până la integrarea obiectelor sanitare. Descoperă-le pe toate în rândurile de mai jos!

Asigură-te că hidroizolația e realizată ca la carte

Este binecunoscut faptul că baia este un mediu mai mereu umed. În cazul în care hidroizolația nu este realizată corespunzător, apa se poate infiltra în pereți, tavane și pardoseli, ceea ce poate provoca: 

 • Fisuri la nivelul pereților – Infiltrațiile de apă deteriorează finisajele și culorile, ceea ce impactează inevitabil estetică generală. În timp, vopseaua, tapetul, gresia sau faianța trebuie înlocuite, ceea ce înseamnă costuri suplimentare și eforturi ridicate pentru instalare. 
 • Pete de mucegai – Umiditatea excesivă creează mediul ideal pentru proliferarea bacteriilor. Așadar, este favorizată apariția urmelor inestetice de mucegai. În general, nu pot fi eliminate complet, indiferent de soluțiile folosite. 
 • Probleme de sănătate – În momentul în care nu te mai simți bine în baie, renovarea este mai mult decât necesară. Pe lângă atmosfera înecăcioasă, mucegaiul cauzează probleme respiratorii, dar și alergii. 

Investește, așadar, în tehnici moderne de efectuare a hidroizolației pentru e reduce din start riscurile de mai sus. 


Alege obiecte sanitare de calitate

reparatii

O altă soluție pe care trebuie să o adopți pentru a facilita renovarea profesională a băii este integrarea obiectelor sanitare premium. Ce înseamnă mai exact? Ei bine: 

 • Orientează-te către elemente durabile, care funcționează bine și care rezistă cu succes șocurilor mecanice. 
 • Renunță la texturile și finisajele extravagante. În 2024, se pune accent pe importanța simplității și minimalismului. 
 • Dacă spațiul nu îți permite să faci prea multe alegeri creative, optează pentru modele suspendate. 
 • Ar fi bine ca mai toate variantele să prezinte funcții inteligente. Spre exemplu, un vas toaletă cu sistem soft close este mai confortabil și mai eficient. 
 • Renunță la obiectele clasice. În locul chiuvetei adaugă un lavoar îndrăzneț, iar în locul căzii pe colț, alege o alternativă freestanding. 

Pune preț pe mobilier și accesorii

Procesul de renovare nu se rezumă doar la trasarea spațiului și la achiziția pieselor sanitare. Implică, de asemenea, valorificarea mobilierului și a accesoriilor. Iată doar câteva detalii care te vor ajuta să obții o amenajare modernă, dar în același timp adaptată personalității tale:


 • Adaugă accente de culoare – Păstrează o paletă cromatică neutră, dar nu-ți fie teamă să experimentezi. Lasă-ți imaginația să lucreze – finisajele mate sunt în tendințe și merită încercate. 
 • Optează pentru piese de mobilier multifuncționale – Investește în suporturi delicate de prosoape, rafturi verticale și dulapuri cu sertare diverse pentru depozitare. Nu uita – materialele trebuie să fie rezistente la umezeală. 
 • Folosește o oglindă baie cu led – Oglinzile creează senzația de spațiu. Modelele cu iluminare integrată sunt și mai recomandate, tocmai pentru că subliniază o atmosferă caldă. 

Renovarea băii este cu adevărat o provocare. Presupune timp, atenție și un buget pe măsura rezultatelor așteptate. 

Dacă nu știi exact ce vrei, dar îți dorești să oferi încăperii un aspect îmbunătățit și multifuncțional, urmează cu încredere sfaturile de mai sus!

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI