Lucruri interesante pe care nu le stiai despre floarea de nu-ma-uita

Lucruri interesante pe care nu le stiai despre floarea de nu-ma-uita

Cunoscuta si sub numele de Myosotis, floarea de nu-ma-uita are peste 50 de specii diferite. Exista si soiuri anuale, cat si soiuri bienale sau perene.


Aceste frumoase flori iti pot bucura privirea si iti pot face gradina mai frumoasa, mai colorata si mai plina de viata.

Speciile adulte pot sa ajunga si pana la 20 de cm inaltime. Foarte rar se intampla ca ele sa depaseasca putin aceasta inaltime.

Afla cate sunt lucrurile interesante pe care nu le stiai despre aceasta planta frumoasa, originara din Noua Zeelanda. Aceasta frumoasa floare care creste spontan se gasesti si in Europa, dar si in Asia si in America de Nord.


1. Este o planta cu proprietati antibacteriene

S-a descoperit faptul ca uleiurile obtinuite din diferitele specii de floare de nu-ma-uita au proprietati atat antibacteriene, cat si antifungice si antiinflamatorii. Se spune ca aceasta planta are efecte antidepresive si este extrem de apreciata in medicina.

2. Floarea de nu-ma-uita are multe calitati medicinale

Aceasta frumoasa floare contine cantitati mari de potasiu, iar infuzia realizata din aceasta planta are efect antiinflamator si se foloseste ca tratament.

3. Poate fi cultivata pe tot parcursul anului

Floarea de nu-ma-uita poate fi cultivata in gradina pe intreg parcursul anului. Aceasta floare suporta foarte bine temperaturile foarte scazute, dar suporta si perioadele caniculare din an. Acesta este avantajul pe care floarea de nu-ma-uita il are si, de aceea, este apreciata si plantata in toate colturile tarii.


4. Inmultirea se face prin seminte

Perioada optima pentru a semana aceasta planta este iulie, iar florile de nu-ma-uita se inmultesc prin seminte. Aceasta floare se poate insamanta de la inceputul lunii iunie, pana in august.

Primavara, florile frumoase vor colora gradinile voastre.

5. Floarea creste cel mai bine pe munte

Desi poti sa plantezi si tu aceasta floare in gradina ta, ea creste cel mai bine pe munte. Floarea de nu-ma-uita creste in paduri si in zonele cu soluri imede, la o altitudine de 700-2800 metri.


6. Exista si specii albe si roz

Toata lumea stie ca florile de nu-ma-uita sunt mici, delicate, cu flori albastre. Mai putini stiu faptul ca exista si soiuri de flori albe si roz.

7. Udarea acestei flori

Spre sfarsitul toamnei, inceputul primaverii este perioada de repaus a acestei plante. In aceasta perioada, floarea de nu-ma-uita nu se uda. Daca totusi doriti sa o udati pentru ca ati considerat ca pamantul este prea uscat pentru ea, umeziti solul cu aproximativ 3 pahare de apa, la fiecare 2 saptamani.

8. Tratamente aplicate

Cu totii stim ca ploile de primavara, dar si faptul ca temperatura creste si scade brusc afecteaza florile. Acelasi lucru se intampla si in cazul florii de nu-ma-uita.

Pentru ca planta sa nu fie afectata foarte tare, folositi periodic tratamente pentru ea. Folositi un fungicid sistemic pe care sa il aplicati inainte ca germenii sa creasca.

La sfarsitul iernii se poate si chiar se recomanda folosirea unui insecticid cu spectru larg pentru a se preveni atactul altor germeni de plante.

Toate aceste tratamente se fac atunci cand gradina nu infloreste.

sursa foto: Pixabay

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI