Maghiranul, o planta cu gust unic si un miros intens, foarte aromat
Maghiranul este o planta ce merita sa fie crescuta in ghiveci datorita gustului unic, aromei intense si mirosului placut. El este popular ca si condiment, oferind o aroma preparatelor precum mancaruri, muraturi si mezelurilor precum carnatii.
Acest condiment poate fi crescut chiar de tine, fiind o planta cu miros intens si cu un gust condimentat, usor aromat.
Planta de maghiran este crescuta si pentru numeroasele sale beneficii pe care le are asupra sanatatii. Aceasta planta este folosita inca din antichitate. Ea trateaza atat infectii, dar si probleme digestive.
37 Modalitati deferite de a avea recolta de plante aromatice
Cum il folosim la gatit?
Daca esti interesat sa folosesti maghiranul la gatit, trebuie sa stii ca acesta se pune la final in mancare. Daca il pui la inceput, aroma sa o sa se piarda in timpul gatitului.
Aroma sa este usor dulceaga, dar una foarte placuta. Este popular in randul persoanelor ce folosesc maghiranul atunci cand prepara carnati de casa.
Cum depozitam ierburile tocate pentru a ne bucura de ele mai mult timp
Cresterea maghiranului in ghiveci sau sol
Maghiranul poate atinge si 60 de cm inaltime. Este o planta ale carei frunze si tulpini se usuca si apoi se folosesc la prepararea de tincturi, dar si de infuzii. De asemenea, din maghiran poti sa folosesti si doar florile proaspete. Acestea sunt folosite in medicina naturista pentru a prepara uleiuri esentiale extrem de benefice.
Planta nu rezista peste iarna afara, asa ca trebuie transferata in casa in anotimpul rece daca alegi sa o plantezi in sol. Daca alegi sa o tii in ghiveci, pozitioneaza planta intr-un spatiu unde sa aiba parte de mult soare deoarece iubeste lumina.
Atunci cand vorbim de necesitatile solului, acesta trebuie sa fie bine drenat.
sursa foto: Pinterest