Martie in gradina – Lucrari ce trebuie demarate din prima luna a primaverii

Martie in gradina – Lucrari ce trebuie demarate din prima luna a primaverii

Cum arata martie in gradina, ce lucrari demaram din primele momente in care simtim caldura si cum dam startul unui sezon fresh, plin de plante roditoare.


Sa intampinam noul sezon cu entuziasm, bucurandu-ne de toate roadele pe care le vom culege daca avem grija de cultura noastra.

Gradina in martie si lucrari de ingrijire

Curatenia

Curatenia generala este extrem de importanta nu doar pentru estetic, ci si pentru sanatatea solului si a viitoarelor roade din gradina. Aduna si arunca resturile vegetale ce pot fi contaminate.

Pregateste solul pentru o noua perioada, o perioada care speram ca va fi una bogata si roditoare pentru toata lumea.


Plantele aromatice si luna martie

Luna martie este luna ideala pentru a pregati plantele aromatice. Deja simtim mirosul de menta sau busuioc proaspat, plante ideale pentru a fi adaugate in paste, mancaruri, deserturi, dar si cocktail-uri.

Este momentul sa te ocupi de plantarea lor daca vrei sa te bucuri de o primavara plina de plante aromatice bogate.

Verificarea si repararea

Uneltele, casutele pasarilor, spatiile animalelor, gardurile, dar si multe alte accesorii trebuie verificate, reparate sau inlocuite. In acest fel, cand incepe sezonul fructelor, legumelor si florilor, vei putea sa te ocupi in intregime de ingrijirea lor.


Pregatirea solului

Se pregateste solul pentru noul sezon. Cu ajutorul gunoiului de grajd, compostului si muschiului de turba vei putea sa pregatesti solul pentru sezonul urmator.

Nu uita si sa verifici pH-ul solului pentru a vedea daca acesta este acid, neutru sau alcalin si pentru a putea sa il ajustezi.

Nu uita de pomii fructiferi

Lucrarile din livada trebuie si ele prioritizate. Se taie si se trateaza pomii fructiferi, vita de vie se taie si ea. De asemenea, acum este perioada ideala si pentru a planta capsunii.


sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI