Modalitati uimitoare pentru a folosi cartofii in gospodaria ta

Modalitati uimitoare pentru a folosi cartofii in gospodaria ta

Dintr-un cartof poti face mai mult decat o mancare gustoasa sau o portie de cartofi prajiti. Am pregatit pentru tine o multime de modalitati uimitoare pentru a folosi cartofii in moduri la care nici macar nu te-ai fi gandit.


Cartoful este o sursa bogata in vitamina C, magneziu si potasiu, dar si fibre si antioxidanti. Cartofii, daca sunt consumati in mod echilibrat si gatiti sanatos, ajuta la controlul tensiunii arteriale si regleaza tranzitul intestinal. Mai mult decat atat, ei au un efect antiinflamator si mentin oasele sanatoase.

Cu toate acestea, exista o multime de alte modalitati prin care cartoful iese in evidenta.

Comprese reci sau calde

Cartofii pot retine caldura sau raceala la fel de bine. De aceea, ei sunt o compresa rece sau calda ideala pentru atunci cand ai nevoie.


Daca ai nevoie de o compresa fierbinte, fierbe un cartof si infasoara intr-un prosop. Daca ai nevoie de o compresa rece, tine cartoful fiert in congelator.

Tratarea cearcanelor

Feliile de cartof rece si crud pozitionate in zona ochilor vor face ca cearcanele sa dispara. Ei actioneaza la fel ca si castravetii, fiind ideali pentru a fi folositi si in tratamente de infrumusetare.

Lustruirea argintariei

Daca vrei sa cureti argintaria, tot ce trebuie sa faci este sa iei cativa cartofi si sa-i pui la fiert. Scoate-i din apa si pastreaza-i pentru a ii folosi la altceva.


Introdu vasele sau tacamurile de argint in apa unde ai fiert cartofii si lasa-le acolo timp de o ora. Scoate apoi argintaria si spal-o. Pelicula mata va disparea si argintaria ta va fi curata si frumoasa.

Experiment stiintific

Cu ajutorul unei cartofi ai putea sa il impresionezi pe cel mic si sa ii arati puterea presiunii atmosferice. Este un experiment stiintific placut si din care va putea sa invete o multime de lucruri.

Spune-i celui mic sa ia un pai de plastic si sa incerce sa-l infiga intr-un cartof. Se va mototolit si se va indoi, nereusind sa intre in cartof. Ia un alt pai, dar de data aceasta astupa un capat cu degetul. Paiul va strapunge cartoful imediat.


In momentul in care aerul este incapsulat, exercita o presiune asupra peretilor paiului si-l face suficient de rezistent si dur pentru a putea strapunge cartoful. Cu cat paiul este infipt mai adanc in cartofi, spatiul pentru aer se micsoreaza iar paiul devine din ce in ce mai tare.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI