Obiecte decorative inedite realizate din sparturi de ceramica – 22 idei DIY

Obiecte decorative inedite realizate din sparturi de ceramica – 22 idei DIY

Tuturor ni se intampla sa spargem din cand in cand cate o cescuta de cafea sau o farfurie din setul preferat, neintentionat bineinteles, rezultand o multime de cioburi care ajung in cele din urma la galeata de gunoi. Dar iata un mod interesant de a folosi aceste cioburi la realizarea de obiecte decorative spectaculoase, mai precis la modul cum pot fi asambla micile bucati de ceramica in asa fel incat la final sa ne laudam cu niste decoratiuni realizate dupa propria inspiratie de moment.


Asadar daca intamplator v-ati ales cu astfel de sparturi din ceramica, nu le aruncati la gunoi ci urmariti aceste idei creative, respectiv de a realiza din ele mici tablouri cu peisaje din natura sau plachete cu numarul casei in care locuiti.

Dar nu doar astfel de obiecte decorative puteti realiza. Mai puteti decora ghivecele de flori sau blatul unei mese pe care o aveti in gradina, spre exemplu.

Trebuie sa va mai spunem ca o bucata de lemn de grosime medie, eventual vopsita, si o substanta transparenta pentru fixare, sunt principalele accesorii de care veti avea nevoie pentru astfel de proiecte. Dar sa nu uitam de clestele pentru ciupit bucatile de ceramica si o pereche de ochelari pentru protectie.


Va puteti juca apoi cu imaginatia realizand o multime de combinatii colorate din micile bucati de ceramica, lipindu-le pur si simplu intre ele. Golurile ramase dupa asamblarea lor le puteti umple cu un amestec realizat din gips si apa.

Pentru a simplifica si mai mult lucrurile, celor care nu stiu cum sa inceapa un astfel de proiect, le sugeram mai intai sa deseneze o schita pe bucata de lemn si apoi sa lipeasca mozaicul.

Priviti si inspirati-va!


obiecte decorative

Decoratiuni la care s-au folosit cani din ceramica.

obiecte decorative

obiecte decorative

obiecte decorative

obiecte decorative

obiecte decorative

Trepte decorate cu sparturi din ceramica.

sursa foto


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI