Pizza de post, cu blat din mălai. Este ideală pentru postul Crăciunului. În plus, preparatul culinar se face extrem de simplu, este delicios și sănătos! Iată cum se prepară!
Luna decembrie vine la pachet și cu Postul Crăciunului, așa că mulți oameni renunță la carne, ouă și lactate. Printre cele mai savurate preparate în această perioadă este pizza de post, cu blat din mălai. Astăzi vă recomandăm o rețetă simplă, rapidă și delicioasă, care se poate găti cu ușurință de oricine!
Cum se prepară pizza de post, cu blat din mălai
Pizza este adorată de toată lumea, așa că poate fi preparată chiar și cu produse de post. Blatul se face doar din făină de mălai. Iată de ce ingrediente aveți nevoie!
Ingrediente:
- 100 de grame de mălai
- 800 ml apă
- o linguriță și jumătate de sare
- un ardei roșu
- un ardei galben
- un dovlecel zucchini
- o ceapă mică roșie
- 3 roșii mari (opărite și tocate)
- 100 grame de ciuperci proaspete (feliate).
- 150 grame de brânză mozzarella vegetală (opțional).
Cum se prepară:
Prima dată, mălaiul se amestecă cu apa și o linguriță de sare într-un vas încăpător și apoi se dă compoziția la cuptorul cu microunde timp de 5 minute. Se folosește temperatura maximă.
Se amestecă energic cu telul pentru a evita formarea cocoloașelor și apoi se mai gătește încă 3 minute. Se încorporează cașcavalul vegetal în mămăliga fierbinte și se transferă compoziția într-o tavă care a fost unsă în prealabil cu ulei de măsline.
Amestecul obținut se lasă să se răcească timp de 15 minute. Apoi, într-o tigaie antiaderentă se încălzește uleiul de măsline și se adaugă dovleceii pentru a se rumeni până devin aurii.
Dovleceii se taie, la fel și ardeii, ceapa și ciupercile, după care se rumenesc. Se adaugă roșiile opărite și tocate mărunt în tigaie. Apoi sosul de roșii se toarnă pe blat și se așază toate legumele călite. Pizza de post se introduce la cuptor pentru 10 minute, la 200 de grade Celsius. Poftă bună!
Sursa foto: freepik