Planificarea gradinii, un pas important pentru o recolta bogata
Planificarea gradinii consta in pregatirea acestui loc pentru a planta legume, fructe, flori, dar si plante de companie. De la locurile alese pentru plantare pana la soiurile pentru care optezi, toate aceste detalii sunt importante atunci cand vine vorba de gradina ta.
Alege plantele de companie
Atunci cand schitezi un plan pentru gradina ta, ai grija sa lasi si loc pentru plantele de companie. Acestea sunt plantele care te ajuta sa atragi anumite insecte benefice pentru plantele pe care ti le doresti sau sa le alungi. Despre aceste plante de companie si relatia simbiotica am povestit mai multe in articolul de mai jos.
De ce sa profitam de relatia simbiotica dintre anumite plante
Alege paturile ridicate de legume
Cei ce nu au un sol bogat in curtea lor, pot alege sa construiasca astfel de paturi ridicate de legume. Solul pus acolo va fi unul ales de tine, putand sa controlezi chiar si cantitatea de substante nutritive pe care le pui aici.
Paturile ridicate de legume sunt excelente pentru a te bucura de o gradina bogata, cu legume frumoase, mai bogate decat ar creste in mod normal.
Documentarea de dinaintea plantarii
Pentru a vedea caror plante le merge bine in zona in care locuiesti, intreaba-ti vecinii. In acest fel, vei sti ce anume sa plantezi. Nu vei afecta solul, dar nu vei pierde nici timpul plantand ceea ce nu prieste solului tau.
Fa un mic studiu de caz printre vecini si intreaba-i ce anume planteaza ei si caror fructe, legume sau flori le merge mai bine.
Bineinteles, nu uita sa tii cont de spatiile cu soare, de spatiile cu umbra, dar si de alte locuri din curtea si gradina ta. De exemplu, evita sa plantezi flori sensibile. in locurile in care vantul ajunge mai rapid.
sursa foto: Pinterest