Plantele cataratoare – Avantajele si dezavantajele acestor frumoase decoruri

Plantele cataratoare – Avantajele si dezavantajele acestor frumoase decoruri

Plantele cataratoare sunt frumoase, aspectuoase si sunt convinsa ca le-ati intalnit si voi. Nu de putine ori v-ati gandit care ar fi avantajele si dezavantajele acestor plante cataratoare.


Avantajele plantelor cataratoare

Daca gradina ta nu este imprejmuita cu un gard, atunci cu siguranta iti doresti si tu in curte astfel de plante cataratoare. Cu ajutorul lor puteti avea intimitatea dorita si va puteti bucura de momente linistite, in propria curte.

In functie de locul in care sunt pozitionate, plantele cataratoare pot da si umbra dorita. Speciile cataratoare sunt: trandafirii, Mana Maicii Domnului (o floare care miroase absolut superb), iedera, zorele, glicinele.

Pentru ca plantele sa se extinda in sus, au nevoie de suporturi din fier forjat sau din lemn. Daca locuinta ta are anexe, aceste anexe pot fi folosite pe post de suporturi pentru plantele tale.


Dezavantajele plantelor cataratoare de pe cladiri

Plantele cataratoare de pe cladiri sunt interesante, cu siguranta, insa acestea au cateva dezavantaje la care trebuie sa va ganditi inainte de a face acest pas.

Sunt greu de intretinut

Daca te-ai hotarat sa ai astfel de plante pe casa ta, trebuie sa stii ca acestea nu sunt usor de intretinut. Sunt frumoase, insa necesita o atentie deosebita. Plantele trebuie taiate de cateva ori pe an, ingrijite si trebuie tinute departe de spatiile in care aveti amplasate usile si ferestrele.


Acestea atrag insecte

Plantele agatatoare pot sa atraga multe insecte. De aceea, daca aveti o problema cu insectele si cu tantarii, trebuie sa va ganditi de doua ori inainte de a hotari sa aveti astfel de plante pe cladire.

Pot provoca daune cladirii


Iedera de pe exterior poate sa afecteze, in timp, structura cladirii respective. Este o planta uimitoare, frumoasa, care acapareaza intreaga atentie, insa poate produce putrezirea la cladirile din lemn, dar si alte daune ale mortarului, de exemplu.

Inainte de a lua o hotarare, trebuie sa va ganditi daca puteti sa ingrijiti o astfel de iedera pentru exterior. Aceste plante sunt frumoase, atrag atentia, sunt admirate de catre toata lumea, insa ele au si dezavantajele enumerate mai sus.

Plantele cataratoare din curte trebuie si ele ingrijite, insa nu va deterioreaza casa. Alegeti cea mai buna optiune pentru voi si puneti-o in aplicare pentru a avea o gospodarie frumoasa, ingrijita si aspectuoasa.

Mai jos, va prezentam o galerie foto cu plante cataratoare frumoase, deosebite, care sa va inspire.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI