Produsele de curățenie naturale: soluția sigură și eficientă pentru o casă curată

Produsele de curățenie naturale: soluția sigură și eficientă pentru o casă curată

Curățenia locuinței este esențială pentru o viață sănătoasă și o stare de bine. Însă, atunci când vine vorba despre curățenie și produsele potrivite pentru curățenie, odată cu creșterea preocupării atât pentru mediu cât și pentru sănătate, multe persoane încep să caute alternative naturale.


Aceste alternative tind să fie mai sigure și mai blânde pentru toți membrii familiei, iar majoritatea dintre ele pot fi găsite în bucătăria fiecăruia.
Așadar, dacă ne oprim atenția la produse naturale pentru o curățenie de la A la Z, lista nu este destul de lungă, deoarece există produse comune, care pot fi folosite pentru mai multe etape din curățenia propriu-zisă. Așadar, iată de ce este nevoie:

  • oțet alb, util pentru pentru a dezinfecta suprafețele. Totodată, fiind un acid, oțetul alb este excelent și pentru a scăpa de rugină și de depunerile de calcar sau apă dură.
  • bicarbonat de sodiu, util pentru curățarea blaturilor, a cuptoarelor, a căzilor dar și pentru a îndepărta mirosurile neplăcute.
  • borax, asemănător cu bicarbonatul de sodiu, este un bun agent de curățare, având o capacitate mai mare de eliminare a murdăriilor. Numit și înălbitor natural, boraxul este util pentru îndepărtarea petelor de pe textile sau de pe suprafețe. Acest mineral natural curăță și dezinfectează inclusiv oțelul inoxidabil și aluminiul sau cratițele și tigăile cu depuneri. Cu toate că este un produs natural, boraxul trebuie utilizat cu precauție și cu protecție deoarece poate irita pielea și ochii.
  • cictrice, utile pentru degresare și dezinfectare. Acestea conțin acizi naturali, cum ar fi acidul citric și acidul ascorbic, care pot ajuta la îndepărtarea grăsimilor, a petelor și a mirosurilor neplăcute. De asemenea, acești acizi au proprietăți antibacteriene și antifungice, ceea ce face ca citricele să fie eficiente în eliminarea microorganismelor nedorite.
  • uleiuri esențiale, pentru un parfum plăcut și natural.
  • consumabile precum lavete din microfibră, bureți, sticle pentru pulverizare, prosoape din hârtie
  • echipamente curatenie potrivite pentru îndepărtarea prafului și a bacteriilor precum aspiratoare cu injecție-extracție, pentru a îndepărta murdăria din textile, mopuri profesionale pentru a îndepărta murdăria de pe pardoseală, fără urme și fără pete, generatoare de abur pentru a igieniza în totalitate spațiile murdare și cu depuneri greu de îndepărtat.

Utilizând aceste produse, puteți realiza cu ușurință produse naturale pentru curățenia locuinței. Iată câteva variante:

  • pentru un detergent universal, amestecați  ¼ cană de bicarbonat de sodiu cu ½ cană de oțet alb și 4-8 căni de apă caldă. La acest amestec, se pot adăuga și câteva picături de ulei esențial, pentru a avea un miros proaspăt și plăcut.
  • O soluție de curățat geamurile și oglinzile poate fi realizată prin amestecul a ½ cană de oțet alb cu o cană de apă. Se agită bine, iar cu ajutorul unei sticle pentru pulverizare, se poate aplica pe suprafața de sticlă dorită.
  • un dezinfectant de bucătărie eficient se poate obține prin încălzirea oțetului. Încălziți ½ cană de oțet până ajunge la temperatura de 50-55 grade Celsius după care, cu ajutorul unui pulverizator, stropiți suprafața pe care doriți să o dezinfectanți. După ce acționează timp de 1 minut, suprafața va rămâne curată, lipsită de germeni dăunători. De asemenea, amestecul de oțet cu sifon și cu ulei esențial de arbore de ceai vă va ajuta să dezinfectanți suprafețele și să oferiți spațiului un miros plăcut, natural.
  • cuptorul cu microunde se poate curăța impecabil dacă amestecați 6 linguri de bicarbonat de sodiu sau ½ cană de suc de lămâie cu 1 cană de apă. Se pune acest amestec într-un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde, se pornește cuptorul și se lasă acolo până când apa dă în clocot. Vasul utilizat cu soluția încălzită se lasă la răcit tot în interiorul cuptorului, deoarece aburul emis va înmuia suficient murdăria pentru a putea fi ștearsă ulterior, cu un simplu prosop de hârtie.
  • canalele de scurgere se pot curăța de reziduuri prin punerea în gura de canalizare a ⅕ cană de bicarbonat de sodiu, urmată de ½ cană de oțet. Se lasă să acționeze timp de 15 minute după care se toarnă 8 căni de apă fierbinte.
  • pentru a obține o soluție eficientă și naturală de curățat toaleta, se amestecă ¼ cană de bicarbonat de sodiu cu 1 cană de oțet și se toarnă în vasul de toaletă. Se lasă să acționeze până la 30 de minute după care, cu o perie de toaletă se spală bine și se limpezește. De asemenea, petele dure se pot îndepărta prin amestecul unei jumătăți de cană de borax cu 1 cană de apă fierbinte.
  • mucegaiul de la duș se poate îndepărta prin amestecul unei jumătăți de cană de borax cu o jumătate de cană de oțet. Amestecul obținut se pulverizează pe zona afectată și se spală cu ajutorul unui burete.

Cu ajutorul acestor trucuri naturale și simple, puteți face curățenia mai accesibilă și mai sigură pentru toți membrii familiei.


 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI