Refugiul verde: Cum să-ți creezi propria oază de relaxare în curte

Refugiul verde: Cum să-ți creezi propria oază de relaxare în curte

În mijlocul agitației cotidiene, să creezi o oază de relaxare în curte poate deveni un adevărat refugiu verde, unde poți scăpa de stresul zilnic și poți redescoperi liniștea și bucuria în mijlocul naturii.


1. Planificare și design

Începe prin a planifica spațiul și a decide cum îți dorești să arate refugiul tău verde.

Gândește-te la aspectul general, la plantele și elementele de design pe care le-ai dori să le incluzi. Un spațiu bine planificat va deveni fundația unui loc în care vei dori să petreci timp.

2. Vegetație abundentă

Folosește plantele pentru a crea un ambient natural și reconfortant. Arbuștii cu frunziș bogat, florile parfumate și ierburile aromatice pot aduce o varietate de culori și arome în refugiul tău verde.


Plantele perene sunt o opțiune excelentă pentru a asigura un peisaj verde pe tot parcursul anului.

3. Zone de relaxare confortabile

Alege mobilier de exterior confortabil și rezistent, care să te invite la relaxare. Canapelele, șezlongurile sau hamacele pot deveni puncte centrale în refugiul tău verde, oferindu-ți un loc perfect pentru a citi o carte sau a savura o băutură în aer liber.

4. Elemente de apă inspirate din natură

Adaugă elemente de apă pentru a crea o atmosferă liniștitoare. O fântână, o cascadă sau chiar un mic iaz pot aduce sunetele relaxante ale apei în spațiul tău, contribuind la crearea unei oaze de relaxare.


5. Iluminat ambiental

Iluminatul adecvat este esențial pentru a transforma refugiul tău verde și pe timpul serii. Alege lămpi de exterior cu lumină caldă sau chiar lămpi solare pentru a crea un ambient plăcut și confortabil.

6. Zonă de luat masa în aer liber

Dacă spațiul permite, creează o zonă de luat masa în aer liber. O masă și scaune confortabile în mijlocul naturii devin locul perfect pentru a savura mese relaxante în aer liber cu familia și prietenii.

7. Elemente decorative

Adaugă elemente decorative care să reflecte personalitatea ta. Statuete, ghivece decorative sau chiar o pergolă cu plante agățătoare pot contribui la crearea unei atmosfere unice și atrăgătoare.


8. Sol practic și estetic

Alege un sol practic și estetic pentru refugiul tău verde. Podelele din lemn, piatră sau chiar gazon artificial pot adăuga un aspect plăcut și pot facilita întreținerea spațiului.

9. Perdele sau plase de umbrire

Perdelele sau plasele de umbrire pot oferi un plus de intimitate și pot proteja spațiul tău de razele directe ale soarelui în zilele călduroase. Aceste elemente adaugă și un aspect elegant la designul exterior.

10. Spații de meditație și yoga

Dacă îți place meditația sau yoga, creează un spațiu special pentru aceste activități. O saltea confortabilă, perne și accesorii pot transforma curtea într-un sanctuar de liniște și conectare interioară.

April 2016 : Alison Miksch – Photogapher / Buffy Hargett Miller – Prop Stylist

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI