Reguli generale de păstrare a parfumului

De ce parfumurile nu se deteriorează la fel ca și alte produse cosmetice, cum ar fi cremele sau rujurile? Să descoperim împreună care sunt secretele de păstrare ale acestora și cum ar trebui să avem grijă de colecția noastră de parfumuri https://makeup.ro/categorys/3/ 


Parfumul rezistă o perioadă mai îndelungată de timp, datorită compoziției sale ce conține o cantitate considerabilă de alcool. De aici deducem că esențele aromate, spre deosebire de creme sau alte produse cosmetice,  au un termen de valabilitate mai îndelungat.

 Ați observat vreodată că sticla de vin are și ea o perioadă de valabilitate, chiar dacă cunoaștem că vinul devine tot mai rafinat cu trecerea timpului?!
Evident, produsul trebuie să fie păstrat în condiții de temperatură și umiditate strictă (în fabrici de vin, unde există pivnițe uriașe pline cu butoaie și sticle mucegăite). Adesea, la licitații sunt expuse vinuri de colecție, îmbuteliate încă de la începutul secolului trecut sau chiar mai târziu.

Tindem să specificăm că esențele parfumate dețin un mod similar de menținere, iar dacă sunt păstrate la o temperatură potrivită și în condițiile corecte, își mențin aroma unică și peste ani.


Cum să păstrezi corect parfumul pentru a te bucura de el cât mai mult timp? Există un șir de factori care acționează negativ asupra acestuia, precum ar fi:

* Factorul nr.1: Majoritatea persoanelor preferă să-și păstreze colecția de parfumuri pe  masa de toaletă, neglijând influența nocivă a razelor solare, ce declanșează reacțiile chimice în compoziția spirtoasă, diminuând calitatea acestuia. De aceea se recomandă păstrarea parfumului într-un spațiu închis.

Țineți produsul în cutie pentru o protecție suplimentară împotriva luminii. Acest lucru este foarte important pentru esențele introduse în flacoane incolore sau deschise – o sticlă întunecată nu permite la fel de mult pătrunderea razelor solare.


Foto: https://pixabay.com/ 

* Factorul nr. 2 – Decalajul de temperatură: ridicată sau scăzută. Trebuie specificat faptul că parfumurile au nevoie de o temperatură de menținere echilibrată, nici extrem de ridicată, dar nici foarte scăzută.  Deci, dacă ați cumpărat un flacon de parfum mai mare și planificați să îl folosiți pe o perioadă mai îndelungată de timp, vă recomandăm ca să-l plasați, de exemplu, în dormitor, pentru că aici schimbul de temperatură este mai redus.

* Factorul nr.3 – umiditatea: Plasarea parfumului în baie nu este recomandată: există prea multă umiditate și schimb de temperatură.


* Factorul nr.4 — Agitarea excesivă: Sertarul nu este cel mai potrivit loc de a păstra parfumul. Dacă parfumul deține componente dense și este ușor agitat, acestea se vor ridica la suprafață și aroma își poate schimba compoziția de bază.

Dacă veți respecta toate regulile menționate mai sus, aroma ta preferată va persista pe o perioadă îndelungată de timp!

Foto: https://pixabay.com/ 

Perceperea aromei și stabilitatea parfumului

La prima pulverizare simțim un miros intens de alcool, care se evapora instantaneu, iar concomitent cu acest proces dispare și aroma parfumului, în decursul a câteva minute. Astfel, perceperea aromei și a stabilității acesteia este imposibilă de la prima pulverizare. Prima( până la a 5-a) pulverizare trebuie efectuată în lateral, pentru a îndepărta alcoolul.

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI