Elena Merișoreanu este recunoscută nu doar pentru talentul său artistic, ci și pentru măiestria în bucătărie, unde reușește să îmbine tradițiile culinare cu rafinamentul gospodinelor autentice. Printre rețetele ei celebre se numără și gogoșarii murați umpluți cu varză murată, o delicatesă tradițională apreciată în sezonul rece. Cum se prepară, aflați mai jos!
Rețeta Elenei Merișoreanu de gogoșari umpluți cu varză
Elena Merișoreanu, una dintre cele mai cunoscute și apreciate artiste de muzică populară din România, a dezvăluit cum prepară conservele de iarnă. Ea a recunoscut că primește ajutor în gospodărie, atunci când trebuie să pună murăturile pentru iarnă.
Îndrăgita cântăreață le-a prezentat fanilor săi o rețetă delicioasă de gogoșari umpluți cu varză, pe care a învățat-o chiar de la mama ei. Nu aveți nevoie de multe ingrediente, iar rezultatul e unul spectaculos!
Cum se prepară, rapid și simplu
„Vă spun sincer, rețeta asta, a mea, e un deliciu, am făcut-o mereu. Spălăm bine gogoșarii, le tăiem codițele, scoatem semințele și îi lăsam un pic la scurs. Apoi luăm varză albă și roșie, le tăiem feliuțe subțiri, pe care mai apoi le băgăm în gogoșari, așa, combinate.
Așezăm gogoșarii frumos în borcane, în care mai punem hrean, țelină, usturoi, boabe de muștar, piper, foi de dafin, puteți pune și frunze de țelină, se văd frumos, plus busuioc și mărar uscat. La sfârșit, preparăm saramura, apă cu sare, o fierbem și o turnăm peste gogoșari. Evit oțetul, nu-mi face bine la stomac.
Eu mai pun, ca ingredient secret, și câteva linguri de miere, cam una, la 5 litri de conținut. Acoperim cu folie de celofan, legăm borcanul la gură, înșurubăm capacul și, până la primăvară, nu ai treabă! Le depozităm în cămară sau în beci. Ies un deliciu!”, a spus Elena Merișoreanu, scrie Click!
După aproximativ 2-3 săptămâni, gogoșarii umpluți vor fi gata de consum, oferind o combinație perfectă de dulce, acrișor și crocant. Aceste murături sunt ideale alături de fripturi sau mâncăruri tradiționale.
Sursa foto: temananc.ro