Sfaturi pentru mamici atunci cand vine vorba de mancarea bebelusilor
Bucuria de a avea un copil nu se compara cu nimic altceva, insa ea vine la pachet cu o multime de informatii noi in ceea ce priveste mancarea bebelusilor, mai ales in primele luni. Varsta de la care incepe diversificarea este de 6 luni, varsta care apare foarte rapid si trebuie sa ne adaptam.
De la varsta de 6 luni de zile incepem sa le oferim bebelusilor si alte alimente, pe langa laptele matern. Este important ca, inainte sa oferi copilului tau alimente diferite, sa fii atent la comportamentul lui.
Bebelusul trebuie sa poata sa tina singur lingurita in mana, dar si sa inghita fara probleme. De asemenea, cel mic este la varsta la care ar trebui sa stea in fund si sa isi tina capul drept. Daca micutul tau face toate aceste lucruri, atunci poti sa incepi diversificarea fara probleme.
Sfaturi utile pentru diversificarea bebelusului
Tehnologia din ziua de astazi ne face munca mult mai usoara in bucatarie. De aceea, te sfatuim sa alegi aparatele de gatit cu abur pentru bebelusi. Gatesti usor cu ele, se curata rapid si vei putea sa le prepari mancarea sanatoasa de care au nevoie.
Cand incluzi alimente in dieta celui mic, nu uita sa ceri mereu sfatul medicului. Pediatrul este cel mai potrivit om care sa iti ofere sfaturi atunci cand vine vorba de alimentatie.
Prepararea meselor
Este important sa prepari mesele atunci cand nu esti pe fuga. In acest fel, vei putea sa fii atent cand vine vorba de gatirea lor caci acest lucru poate sa dureze destul de mult. De asemenea, dureaza mult si sa ii hranesti pe cei mici deoarece ei vad din acest lucru o joaca.
Lasa-l pe cel mic sa manance singur
Pe cat posibil, lasa-ti micutul sa manance singur. Bebelusii autodiversificati isi vor dezvolta mai rapid motrivitatea si vor putea fi independenti. Micutul vostru nu se va ineca atata timp cat il supraveghezi in permanenta.
Nu iti fie teama sa il lasi de mic sa faca anumite lucruri singur. Chiar daca in casa se va murdari mai rapid, micutul tau va invata sa fie independent si sa faca lucrurile singur. Bineinteles, sfatul de a apela la medicul pediatru se aplica si aici. El este in masura de a te sfatui atunci cand vine vorba de bebelusul tau.
Alimente pe care sa i le oferi celui mic
De la 6 luni de zile, bebelusul inca mananca lapte matern sau formula de lapte. In ceea ce priveste alte alimente, opteaza pentru fructe precum banane, avocado, piersici, dar si mar. Fructele pasate sunt perfecte pentru copilul tau.
De asemenea, poti alege si piure de diverse legume, piure de carne, iaurt simplu, dar si cereale precum orz sau ovaz.
sursa foto: Pinterest