Trucul secret pentru o maioneză perfectă. Ce trebuie să faci pentru a nu se tăia

Cu siguranță, vi s-a întâmplat să întâmpinați greutăți la prepararea maionezei. Fie că o folosim la salata de boeuf sau la alte feluri de mâncare, maioneza este un preparat care nu lipsește din bucătărie. Se folosește mai ales în perioada sărbătorilor, dar multe gospodine nu știu să o prepare ca la carte și există situații când, pur și simplu, se taie. Află în rândurile de mai jos care este trucul secret pentru o maioneză perfectă!


Trucul secret pentru o maioneză perfectă

În comerț găsim maioneză gata preparată, însă nu se compară cu cea preparată chiar la tine acasă. Pentru a face cea mai bună maioneză, ai nevoie de doar câteva ingrediente de bază. În plus, trebuie să știi și un truc secret pentru ca maioneza să iasă perfectă.

De regulă, la maioneză aveți nevoie doar de gălbenușuri, ulei de floarea soarelui, zeamă de lămâie, sare și piper. Unele gospodine pun și muștar la prepararea maionezei. Acest ingredient dă un gust aparte, dar ajută și la stabilizarea emulsiei.

De asemenea, uleiul joacă un rol important. Acesta se adaugă treptat în fir subțire, în timp ce amestecăm cu un mixer sau cu telul. Este important să menționăm că la unele rețete se folosesc în cantități egale gălbenușuri crude și fierte. Volumul maionezei este dat de uleiul de floarea soarelui.


În plus, pentru prepararea maionezei, gospodinele au un truc secret. Mai exact, toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

Cum se poate repara maioneza tăiată

Dacă vi s-a întâmplat ca maioneza să se taie, aflați că puteți remedia acest lucru. De exemplu, mai poți adăuga un alt gălbenuș fiert și mărunțit bine. Mai mult de atât, puțin oțet sau de apă caldă ar putea rezolva această problemă des întâlnită.

Rețeta clasică de maioneză

Ingrediente:

  • 3 gălbenușuri (2 fierte și 1 crud)
  • 250 ml ulei
  • 1 linguriță muștar
  • zeamă de lămâie (după gust)
  • sare și piper.

Mod de preparare

Prima dată se adaugă într-un bol două gălbenușuri fierte și unul crud. Peste acestea punem o linguriță de muștar și un praf de sare. Cu ajutorul unui blender sau cu telul, amestecați foarte bine.


Când pasta devine omogenă începem să turnăm uleiul în fir subțire, continuând să mixăm, până îl încorporăm pe tot. Este foarte important să nu adăugăm cantități mari de ulei dintr-o dată, deoarece maioneza se poate tăia.

După ce am încorporat tot uleiul, iar maioneza este legată bine, adăugăm în bol puțină zeamă de lămâie, potrivim de sare și piper, apoi mai amestecăm puțin. După adăugarea sucului de lămâie, maioneza va deveni puțin mai decolorată și se va mai subția, însă este normal să se întâmple acest lucru! Maioneza se poate folosi la diverse salate delicioase. Poftă bună!

Sursa foto: freepik


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI