Cea mai buna si simpla reteta de maioneza pentru salata de boeuf

Cea mai buna si simpla reteta de maioneza pentru salata de boeuf

Salata de boeuf este un preparat traditional romanesc, preparat care nu lipseste de pe masa de sarbatori. Indiferent ca este vorba de Paste sau Craciun, salata de boeuf este gustoasa, iubita de catre toti romanii si reprezinta un aperitiv ideal pentru masa pregatita in aceasta perioada.


Retetele pe care romanii le urmaresc pentru a prepara aceasta salata sunt numeroase. De la salata facuta cu carne de pui, curcan, vanat, pana la salata fara carne. Cu toate acestea, reteta traditionala de salata de boeuf se face, asa cum ii spune si denumirea, cu vita. Mai exact, salata de boeuf se prepara cu vita si cu supa limpede din rasol de vita.

Indiferent de care este modalitatea pe care o alegi pentru a prepara salata de boeuf, ai nevoie de maioneza. In articolul de astazi ti-am pregatit o reteta simpla, usoara si gustoasa de maioneza perfecta pentru salata de boeuf pe care o prepari de sarbatori.

Reteta de maioneza pentru salata de boeuf

Pentru a prepara maioneza clasica ai nevoie de: 4 galbenusuri, 400 ml ulei, 2 lingurite de mustar clasic, simplu, o lingurita si jumatate de zeama de lamaie, dar si de putina sare.


Pune galbenusurile si mustarul in bolul mixerului si incepe sa amesteci compozitia. Alege un bol inalt pentru a nu stropii in bucatarie. Se freaca galbenusurile cu mustarul apoi se adauga sarea si zeama de lamaie. Apoi poti sa adaugi ulei, putin cate putin. Se adauga inca putin ulei doar dupa ce compozitia a ajuns sa aiba o textura unitara, sa fie inchegata.

Tine cont si de faptul ca uleiul se toarna pe marginea vasului, nu in mijlocul compozitiei.

Aceasta este o reteta simpla, clasica de maioneza. Daca tii cont de regulile simple de mai sus, nu are cum sa nu iti iasa maioneza. Cu rabdare si atentie la detalii poti sa realizezi o maioneza simpla, extrem de buna si foarte gustoasa. Apoi, o poti incorpora in reteta ta de salata de boeuf.


Decorarea salatei de boeuf

Masa de sarbatori este o ocazie perfecta de a prepara mancaruri traditionale, dar si de a ne pune la incercare indemanarea, mai ales atunci cand vine vorba de ornarea salatei de boeuf.

Poti folosi oua fierte, masline, dar si legume precum ardei gras rosu, galben si verde, castraveti sau morcov. Cu cat sunt mai variate culorile, cu atat mai frumos va arata salata de boeuf. Alege modele de sarbatori precum: un om de zapada, Mos Craciun, dar si modele de torturi-aperitiv pe care sa le pui pe masa de sarbatori. Acestea sunt elegante, frumoase si vor atrage atentia tuturor musafirilor tai.

Iti lasam si o galerie foto bogata care sa iti prezinte modalitati diferite de a orna salata de boeuf pentru masa de sarbatori.


sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI