Trucuri si sfaturi pentru a spala si a avea grija de hainele colorate

0
508

Trucuri si sfaturi pentru a spala si a avea grija de hainele colorate

De cele mai multe ori, hainele colorate pe care le ai isi pierd din stralucire sau din intensitatea culorii odata cu prima spalare. Acest lucru nu este deloc placut, mai ales cand este vorba de piesele tale vestimentare preferate.


Faptul ca respectiva bluza isi pierde din culoare te va indemna sa o lasi in sifonier si sa nu o mai porti, chiar daca aceasta era una dintre piesele tale vestimentare preferate.

Iata cum poti pastra culorile frumoase ale hainelor, cum sa le speli si cum sa le ingrijesti cu ajutorul acestor trucuri si sfaturi pretioase.

Nu supraincarca masina de spalat

Daca vei incarca excesiv masina de spalat, aceasta nu va mai functiona corespunzator. Tine cont mereu de indicatiile pe care le vezi pe masina de spalat si ai grija sa pui haine astfel incat acestea sa aiba loc in cuva. In acest mod, detergentul va putea sa se distribuie in toata cuva in mod egal. Atfel, detergentul nu se va distribui in mod egal in masina, facand ca unele haine sa fie curatate, iar altele sa fie stricate, pierzandu-si chiar si din culoare.


Detergent special pentru hainele colorate

Pentru rufele colorate ai grija sa folosesti un detergent special destinat rufelor de acest mod. In caz contrar, este posibil sa observi ca unele haine isi pierd din stralucirea si culoarea pe care o aveau initial.

Intoarce hainele pe dos

Inainte de a pune hainele la spalat, intoarce-le pe dos. In acest mod, spalarea va fi mai blanda.

Foloseste servetele antitransfer de culoare

Servetelele speciale pentru rufele colorate sunt o adevarate minune in materie de noi trucuri. Acestea impiedica orice transfer de culoare si in acest mod, nu vei avea surpriza sa scoti hainele din masina de spalat in alte culori decat le-ai bagat. Se folosesc foarte usor si sunt extrem de accesibile ca pret!


sursa foto: Pinterest