Vestitorii primaverii – Care sunt florile ce ne infrumuseteaza gradina

Vestitorii primaverii – Care sunt florile ce ne infrumuseteaza gradina

Anotimpul pretuit de toata lumea, primavara, ne aduce zambete pe fete, raze de soare si flori frumoase in gradina!


Ghioceii

Despre ghiocei si curiozitatile interesante ale acestei flori frumoase v-am mai povestit intr-un articol anterior, insa acum vreau sa va povestesc ca aceste frumoase flori care prevestesc primavara exista in peste 100 de specii si varietati.

Ghioceii sunt florile ce apar inca de la sfarsitul lunii februarie, in locuri umbroase si umede, in luminisuri, pajisti si paduri de foioase.

Chiar daca nu poti diferentia speciile decat daca esti un cunoscator, ghioceii sunt frumosi si ne aduc un prim zambet pe fata primavara devreme.


Ingrijirea ghioceilor

Ghiocelul comun se uda in cantitati moderate, iar toamna si iarna are nevoie de ingrasaminte specifice pentru ca radacinile sa se dezvolte.

Inmultirea se face prin bulbi si seminte, iar pamantul de care are nevoie ghiocelul trebuie sa fie bine drenat si bogat in substante nutritive.

Brandusa galbena

Brandusa galbena este o floare micuta, ce infloreste si ea foarte devreme, primavara. De cele mai multe ori o putem observa inca de la sfarsitul lunii februarie, insa varietatile mai mari apar in luna aprilie.


Brandusa galbena este o floare ce poate exista atat pe galben, dar exista si varietati de albastru, violet, dar si alb.

Ingrijirea branduselor

Brandusele au nevoie de pamant bine drenat, reavan si bogat in substante nutritive. Udarea se face in cantitati moderate primavara si iarna, insa vara au nevoie de mai multa apa. Aveti grija ca vara sa asteptati sa se usuce substratul dintre doua udari.

Pe timp de iarna, bulbii care au ramas in pamant nu au nevoie de udare.


Inmultirea branduselor se face prin bulbi sau seminte.

Viorelele

Viorelele infloresc si ele primavara devreme, la fel ca si ghioceii si sunt inrudite cu leurda si cu lacramioarele.

Viorelele sunt toxice din cauza unei substante pe care o contin, substanta numita scilitoxin. Aveti grija ca, daca aveti astfel de floricele in curtea sau gradina voastra, animalele de companie sau pasarile din curte sa nu aiba acces la ele.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI