Zaț de cafea la plante? Cum funcționează și în ce condiții îl poți folosi

Zațul de cafea poate fi foarte benefic pentru anumite plante atunci când este folosit corespunzător, fiind o sursă bună de nutrienți, dar trebuie folosit cu atenție. Bogat în nutrienți precum azotul, potasiul și fosforul, zațul de cafea este o alternativă excelentă și ecologică la îngrășămintele chimice. Cum funcționează și în ce condiții îl poți folosi, aflați în materialul următor! 


Zaț de cafea la plante?

În loc să arunci zațul de la cafeaua de dimineață, mai bine îl folosești la plantele tale. Zațul de cafea conține nutrienți esențiali precum azot, potasiu și magneziu, care sunt benefice pentru creșterea plantelor.

Adăugarea zațului în sol poate ajuta la îmbunătățirea drenajului și a aerării, făcând solul mai ușor și mai bine structurat. Iată cum poți folosi zațul de cafea de îngrășământ la plante, atât la cele din grădină, cât și la cele plantate în ghivece.

Cum funcționează și ce beneficii are

Presară zațul de cafea în strat subțire și uniform pe pâmântul din jurul plantelor. Amestecă-l ușor în stratul superior de sol pentru a preveni apariția mucegaiului și pentru a le ajuta să se integreze mai bine cu solul existent.


Adăugă zațul de cafea în coșul de compost. Zațul de cafea contribuie cu azot, echilibrând materialele bogate în carbon, cum ar fi frunzele uscate și hârtia. Această combinație accelerează procesul de compostare, rezultând un compost bogat și fertil pentru plantele tale.

Fă un îngrășământ lichid prin înmuierea zațului de cafea în apă timp de câteva zile. Utilizează acest „ceai din zaț de cafea” pentru udarea plantelor, ca să le oferi un aport rapid de nutrienți.

Utilizează zațul de cafea ca mulci pentru a reține umiditatea solului, a regla temperatura și a suprima buruienile. Întinde un strat subțire în jurul bazei plantelor, asigurându-te că nu se strânge în bucăți.


Plantele care preferă zațul de cafea sunt azaleea, hortensia, rododendronul, trandafirii, ferigile, și plantele de grădină precum afinele.

Sursa foto: agro-tv.ro

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI