Secrete din gradina: plantele aromatice care te scapa de insecte

0
126

Secrete din gradina: plantele aromatice care te scapa de insecte

Vrei sa scapi de insecte in mod natural?  Plantele aromatice sunt remediul  natural pentru a scapa de ele, mai ales vara cand sunt foarte multe. Fie ca stai la casa, fie ca stai la apartament, plantele aromatice pot fi usor de cultivat atat in gradina cat si in ghivece pe balcon. Aceste plante sunt plante perene, foarte rezistente si care cresc repede. Plantele aromatice au dublu rol in casa: inlatura insectele si decoreaza frumos casa.

Gradina cu plante aromatice

Fie ca trebuie sa le cultivi in gradina sau pe balcon, aceste plante pot fi cultivate intr-o scoica sau un ghiveci de lut. Se fixeaza plantele cu tot cu radacina pe un burete vegetal, pe care il gasesti in magazinele care vand accesorii pentru florarii si gradinarit, acesta trebuind udat in mod constant. Pentru ca plantele aromatice sa fie frumoase se aplica si ingrasamant specific. Ce plante se pot cultiva in scoica?

Ce plante aromatice trebuie sa cultivi?

Oregano, salvia si rozamarinul sunt trei plante aromatice si ornamentale utilizate atat in bucatarie, sanatate, dar si pentru casa. Se scot plantele din ghivecele lor, se amplaseaza intre bucatile de burete vegetal sau direct in pamant. Se acopera buretele cu muschi conservat pentru a se pastra umezeala si pentru a rezista planta.

Lavanda (levantica) este o alta planta aromatica la indemana oricui. Pe langa proprietatile terapeutice, lavanda se planteaza si printre alte culturi pentru a tine insectele la distanta. Pentru casa ta poti crea o coronita din lavanda, menta, rozmarin si cimbru.

Coronita se realizeaza pe un cerc de burete vegetal, prins pe un cadru metalic sau din nuiele. Se imbina buretele bine cu axa metalica, se fixeaza lavanda, ramurile de cimbru, menta si rozmarinul si se agata la usa sau la geam. Plantele se uda de doua ori pe zi, astfel rezistand pana la doua saptamani.

Lada cu plante aromatice, solutia celor care stau la bloc

Daca stai la apartament sau garsoniera, clar nu ai foarte mult spatiu pentru a cultiva si depozita plante aromatice. Pentru a cultiva lavanda, rozmarin, coriandru, eucalipt, menta sau cimbru folositi o lada mica din lemn, in care ati pus pamant special. Aici veti planta semintele plantelor. Uda-le zilnic si vei avea mereu pe balcon plante aromatice proaspete! Ai grija insa sa ai un drenaj bun al apei, astfel incat sa nu existe riscul aparitiei vreunei boli sau putrezirea radacinilor.

E momentul sa incepi sa cultivi plantele aromatice, acestea au rolul de a improspata camera, dar si de a tine insectele departe de casa ta!

sursa foto

Se incarca...