11 cărţi pentru copii, adolescenţi şi adulţi pe care nu le poţi lăsa din mână

11 cărţi pentru copii, adolescenţi şi adulţi pe care nu le poţi lăsa din mână

Dacă ţinem cont de faptul că multe dintre cărţile scrise, aparent, pentru adolescenţi sunt adorate în egală măsură de cititorii de toate vârstele, se poate spune că trăim într-o epocă de aur a literaturii pentru copii şi tineret! Astfel, Katniss Everdeen şi Harry Potter au generat personaje şi iconice şi povesti fascinante şi au inspirat cei mai buni scriitori să contribuie la acest gen. 


Pentru a le onora, am creat mic top al celor mai renumite şi atrăgătoare cărţi de ficţiune.

The Absolutely True Diary of a Part-Time Indian de Sherman Alexie

Este un roman scris pentru tinerii cititori de pretutindeni. Acesta vorbeşte despre familia şi viaţa lui Arnold Spirit, un adolescent care trăieşte într-o rezervaţie şi urmează un liceu la care merg, în mare parte, albi. Vei fi fascinat de ilustraţiile uimitoare realizate de Ellen Forney, dar şi de etapele revelatoare ale descoperirii de sine.  


Harry Potter (serie) de JK Rowling

Desigur, din lista noastră nu poate lipsi seria Harry Potter a lui JK Rowling! Ce se mai poate spune despre această literatură iconică, adorată de cititorii de toate vârstele din întreaga lume?! Poate doar faptul că, la şapte ani de la publicarea ultimului volum, indiferent de vârstă, copii, adolescenţi sau bătrâni, cititorii sunt avizi după o nouă aventură cu Harry Potter!

The Book Thief de Marcus Zusak


Este un roman care ilustrează cu profunzime o imagine a Holocaustului. În ciuda terorii şi a greutăţilor care o înconjoară, Liesel, o tânără fată de origine germană, găseşte resurse şi o cale pentru acte de prietenie, iubire şi caritate. Este o carte care vorbeşte despre o rază de lumină în întuneric sau frumuseţea cărţilor în vremuri de restrişte.

Chronicles Of Narnia de CS Lewis

Peter, Susan, Edmund și Lucy sunt patru fraţi care, în timpul celui de-al doilea război mondial au fost evacuaţi din Londra şi au avut pătruns în lumea plină de magie din Narnia. Aici sunt implicaţi în salvarea tărâmului magic de sub dominaţia nefastă a vrăjitoarei. 


Monster de Walter Dean Myers

Este o carte de ficţiune care vorbeşte despre un adolescent afro-american judecat în New York pentru crimă. Cartea este un periplu emoţionant între jurnalul personal şi relatările la persoana a treia. 

The Golden Compass de Philip Pullman

Este povestea fascinantă şi extrem de bine relatată a tinerei  Lyra Belacqua care conduce o bătălie în zona arctică pentru a salva copiii răpiți și despărțiți de sufletele lor pereche. Această poveste se desfăşoară într-o lume fantastică şi a dat naștere unei trilogii și a unui lungmetraj apărut în 2007.

Looking for Alaska de John Green

De data aceasta este vorba despre un adolescent de vârsta liceului aflat la internatul din Alabama: teribilism, alcool şi o dragoste incredibilă pentru o fată enigmatică numită Alaska. 

The Curious Incident of the Dog în the Night-Time de Mark Haddon

Această carte relatează povestea unui băiat autist care investighează uciderea câinelui unui vecin. Este o şansă de a explora problemele şi contradicţiile vieţii de zi cu zi dintr-o perspectivă nouă, incredibilă. 

The Hobbit de JRR Tolkien

Este un preludiu al trilogiei Lord of the Rings. Cartea relatează aventură incredibilă a lui Bilbo Baggins care porneşte într-o călătorie fascinantă în lumea lui Tolkien. 

The Wonderful Wizard of Oz de Frank L. Baum

Cu siguranţă ştii povestea lui Dorothy care a fost luată pe sus de o tornadă, cu casa cu tot, şi dusă din Kansas în Țara Oz. Este un roman apărut în 1900 care, încă, fascinează şi şi-a găsit numeroase adaptări de succes pentru Brodway şi film. 

Alice’s Adventures în Wonderland  de Lewis Carroll. 

Din lista noastră nu pot lipsi aventurile incredibile ale lui Alice, fata care rătăceşte printr-o lume fantastică cu iepuri care vorbesc şi omizi care fumează!

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI