15 Paturi unice pentru o gradina micuta, dar amenajata eficient

0
4268

15 Paturi unice pentru o gradina micuta, dar amenajata eficient

Cultiva in gradina ta plante pe paturi unice realizate usor, dar cu o functionalitate de neegalat. Alege una dintre aceste 15 idei extraordinare pentru a cultiva flori, plante, fructe sau legume in spatii delimitate si frumos organizare.


Paturi realizate din lemn

Delimiteaza spatiile in care plantezi florile si legumele cu ajutorul unor placi de lemn. In acest mod, vei reusi sa pastrezi cateva spati de acces printre aceste spatii cu flori, spatii pe care sa poti pasi atunci cand circuli prin gradina sau atunci cand vrei sa ingrijesti florile.

Daca vrei sa scapi si de problema noroiului, atunci poti folosi pietricele de rau pentru a le pune in jurul acestor patui de flori.

Refoloseste caramizile vechi

Refolosirea caramizilor vechi pentru a crea paturi de flori este unica si creativa. In functie de cate caramizi ai disponibile, dar si in functie de creativitatea ta poti sa pozitionezi caramizile pe verticala sau pe orizontala. Arunca o privire si peste pozele din acest articol pentru a te inspira.


Refoloseste sticlele vechi

Cate sticle de vin nu ai aruncat pentru ca nu stiai ce sa faci cu ele? Ei bine, acum le poti refolosi pentru a construi astfel de delimitatoare creative pentru gradina ta. Incepe sa pastrezi sticlele goale de vin si cand strangi suficient de multe poti sa te apuci sa construiesti astfel de paturi pentru florile tale.

Se pot folosi orice fel de sticle de sticla, indiferent ca sunt de vin, ulei sau alte lichide pastrate in sticle.

Paturi unice delimitate de placi de faianta

Placile de gresie sau de faianta pot fi delimitatoare pentru gradina ta. Cu siguranta ca si tu ai cateva astfel de placi de care nu mai ai nevoie. Cu toate acestea, nu uita sa pastrezi cateva materiale in cazul in care ai nevoie de ele pentru a inlocui o bucata de gresie sau faianta care s-a spart. 


sursa foto: Pinterest